Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čoskoro tridsiatnik Murray uznal, že má dôvody na znepokojenie

Britský líder svetového rebríčka tenistov vo dvojhre Andy Murray po prestávke pre pravý lakeť márne hľadá optimálnu formu, má o čom rozmýšľať.

12.05.2017 13:09
Andy Murray Foto: ,
Sklamaný Andy Murray.
debata

„Bez diskusie súhlasím, že potrebujem cítiť znepokojenie. Nie je vždy najhoršou vecou prehrať, niekedy však spôsob, akým sa to udeje, môže prinášať ustaranosť a sklamanie,“ priznal Murray po svojom nezdare 3:6, 3:6 proti chorvátskemu lucky loserovi z kvalifikácie Bornovi Čoričovi vo štvrtkovom osemfinálovom 3. kole na antuke v Madride.

„Človek nie vždy predvádza svoj najlepší tenis, ale stále môže nachádzať cesty, ako súperovi znepríjemniť život, čo sa mne vôbec nepodarilo,“ povzdychol si čoskoro 30-ročný Murray (nar. 15. mája 1987 v škótskom Dunblane). Od februárového zisku titulu v Dubaji postupne skončil v 2. kole v Indian Wells, v osemfinále v Monte Carle a v semifinále v Barcelone. Miami nútene vynechal pre problémy s pravým lakťom, daviscupové štvrťfinále tiež, odmietol sa však vyhovoriť na zdravie.

„Nie je to dôvod, pre ktorý sa mi v ostatných týždňoch nedarí. Žiadne takéto ospravedlnenia. Keď však určitý čas chýbate v súťažnom dianí, potrebujete hrať zápasy. Mesiac som bol bez nich, trochu ma to zabrzdilo,“ skonštatoval zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada. Murray sa pred parížskym grandslamovým turnajom Roland Garros ešte predstaví budúci týždeň v Ríme.

„V tenise sa veci môžu rýchlo zvrtnúť. Taký Borna tu pred niekoľkými dňami neuspel v kvalifikácii a teraz je vo štvrťfinále… Musíte však mať správny pohľad na svoje rozpoloženie. Treba pochopiť, prečo sa nachádzate v určitom stave. Azda sa mi to aj s pomocou tímu podarí a budem hrať v Ríme aj na Roland Garros lepšie,“ vyhlásil Murray.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray