Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako ju privítajú Briti? Šarapovová dostane divokú kartu aj v Birminghame

Ruská tenistka Maria Šarapovová dostane podľa britského denníka The Times divokú kartu aj od usporiadateľov júnového turnaja v Birminghame, ktorý je generálkou na Wimbledon.

09.05.2017 13:49
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová počas turnaja v Madride, v ktorom skončila v druhom kole na rakete Eugenie Bouchardovej.
debata

Tridsaťročná víťazka piatich grandslamov nemá na štart v hlavnej súťaži zodpovedajúce postavenie vo svetovom rebríčku, pretože sa k tenisu vrátila po vypršaní pätnásťmesačného trestu za pozitívny dopingový test na meldónium až koncom apríla.

Po semifinále v Stuttgarte a vyradení v druhom kole v Madride, kde po boji podľahla Kanaďanke Eugenie Bouchardovej, patrí niekdajšej svetovej jednotke v rebríčku až 258. miesto. Turnaj v Birminghame už Šarapovová dvakrát vyhrala, naposledy v roku 2010 nestačila vo finále na Číňanku Li Na.

Šarapovová nútene pauzovala od vlaňajšieho Australian Open, po ktorom sa dozvedela, že mala pozitívny dopingový test. Dlhodobé užívanie meldónia priznala, ale tvrdila, že pravidlá neporušila vedome. Údajne nevedela, že meldónium znovu zaradili na čiernu listinu. Rodáčku zo Soči pôvodnu dištancovali na dva roky, ale hráčka uspela na športovej arbitráži s odvolaním.

Jej návrat v Stuttgarte, kde vďaka divokej karte od usporiadateľov nastúpila rovno v hlavnej súťaži, bol ostro sledovaný. Na kurte sa okrem ovácií dočkala aj piskotu. Pozvánku dostala aj na turnaje v Madride a Ríme, rada by sa predstavila aj na grandslamoch na Roland Garros a vo Wimbledone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová