Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahradí Vajdu legenda? Djokovič vraj láka do trénerského tímu Agassiho

Nový trénerský tím srbského tenistu Novaka Djokoviča by mohol posilniť niekdajší prvý hráč sveta Andre Agassi.

09.05.2017 11:11
debata
zväčšiť Andre Agassi odovzdáva Novakovi Djokovičovi... Foto: SITA/AP, Aaron Favila
Andre Agassi, Novak Djokovič Andre Agassi odovzdáva Novakovi Djokovičovi víťaznú trofej na Australian Open 2013.

Slávny Američan figuruje podľa informácií denníka Daily Telegraph medzi kandidátmi na pozíciu takzvaného superkouča, ktorý by mal oživiť hru trápiaceho sa Djokoviča.

Djokovič, ktorý v závere minulého roka prišiel po 122 týždňoch o pozíciu svetovej jednotky, minulý týždeň oficiálne ukončil spoluprácu s celým realizačným tímom vrátane slovenských kouča Mariána Vajdu, ktorý mu pomáhal jedenásť rokov. Už vlani v decembri Djokovič prestal spolupracovať so superkoučom Borisom Beckerom.

Nový impulz by mu mohol priniesť Agassi, osemnásobný grandslamový víťaz sa však v minulosti k trénerskej kariére vyjadril odmietavo. Kvôli dospievajúcim deťom, ktoré vychováva s manželkou Steffi Grafovou, by vraj na takú prácu nemal čas.

Djokovič by mu však mohol ponúknuť úlohu špeciálneho konzultanta, ktorý by mu bol k dispozícii len na grandslamové turnaje, podujatie v Indian Wells, ktoré sa koná neďaleko Agassiho bydliska v Las Vegas a prípadne na turnaj majstrov, ak by sa naň Srb kvalifikoval. To by predstavovalo desať až dvanásť týždňov v roku.

Víťazovi dvanástich grandslamových turnajov vo dvojhre sa v poslednom čase na okruhu ATP nedarí. Od minulého leta vyhral jediný turnaj, v januári slávil triumf v Dauhe po finálovom víťazstve nad svetovou jednotkou Britom Andym Murrayom. Na Australian Open vypadol v druhom kole a na nasledujúcich troch turnajoch neprešiel cez štvrťfinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Andre Agassi