Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extraliga: ženám vládne EMPIRE Trnava, mužom Slávia Bratislava

Tenisová súťaž družstiev mala svoje vyvrcholenie v piatok piateho mája.

07.05.2017 10:10
TC Empire Trnava Foto:
TC Empire Trnava
debata

Na dvorcoch bratislavského Slovana bojovali domáceho hráčky proti výberu TC EMPIRE Trnava, na trnavských dvorcoch si muži z domáceho klubu zase zmerali sily s TK Slávia STU Bratislava.

Zástupkyne Trnavy triumfovali v napínavom dueli tesne 4:3 až po rozhodujúcej druhej štvorhre. Bratislavčania taktiež rozhodli o svojom víťazstve 5:2 v záverečných debloch. Séria nezdolateľnosti Trnavčaniek

Pre trnavské tenistky ide už o štvrtý extraligový titul v rade. V dramatickom finále zvíťazili na dvorcoch TK Slovan Bratislava na Tehelnom poli 4:3, pričom o ich triumfe rozhodol až úspech v treťom dejstve záverečnej druhej štvorhry, v ktorej spočiatku zaostávali 0:1 na sety.

„Je to super. Tešíme sa o to viac, lebo sme si titul poriadne vybojovali. Boli sme v podstate veľmi blízko k prehre,“ povedala po triumfe Tereza Mihalíková z trnavského klubu.

Muži zo Slávie rozhodli tiež v debloch

Hráči Slávie STU Bratislava triumfovali 5:2 v piatkovom finále na pôde TC EMPIRE Trnava (po dvojhrách viedli hostia 3:2, presadili sa v oboch štvorhrách). Ukončili tým sériu celkových prvenstiev tohto tímu na troch.

Sami dosiahli hetrik v rokoch 2011 – 2013 a teraz si pripísali svoj dovedna ôsmy triumf (aj 1998, 1999, 2005 a 2006). Rozhodujúci bod pridal spolu s Patrikom Némom daviscupový reprezentant Norbert Gombos, keď vyhrali nad párom Andrej Martin, Václav Šafránek 6:3, 7:5.

„Minulý rok som extraligu nehral pre operáciu kolena. Sezónu predtým som rozhodujúceho debla nezvládol. Som rád, že som to teraz zvládol ako líder tímu. Vyšlo mi to v neobľúbenej disciplíne ako je štvorhra. O to viac ma to teší,“ povedal Gombos po úspechu pre www.tennis-arena.cz.

Kvalitný tenis v zápase Martin – Gombos

Veľmi kvalitným singlovým duelom bol najmä duel medzi spomínaným Gombosom a jeho daviscupovým kolegom z trnavského klubu TC EMPIRE Andrejom Martinom. Ten hoci viedol v prvom sete 5:0, vedenie stratil, ale nakoniec zvíťazil 7:6, 7:5.

„Bol to netradičný úvod, najmä prvý set. S Norom sa veľmi dobre poznáme, sme kamaráti, dlhodobí daviscupoví kolegovia. V našich zápasoch je možné všeličo, čo sa dnes aj potvrdilo. V týchto podmienkach servis tak nepíše, nedá sa s ním tak dobre pomôcť, čiže nebolo prekvapujúce, že bolo v zápase toľko brejkov. Mohol som úvod zvládnuť jednoduchšie, najmä ten prvý set, ale som rád, že som to ustál. V takýchto zápasoch kamarátov je ťažšie sa motivovať, nebudem sa extrémne hecovať, povzbudzovať. Znížil som na 2:3 z pohľadu Trnavy, všetky zápasy boli vyrovnané, možno s mierou prevahou Slávie. Stav bol pred štvorhrami spravodlivý,“ dodal Martin.

Vo vzájomnej zápasovej bilancii teraz vyhráva nad Gombosom 5:3.

Výsledky oboch finále:
TK Slovan Bratislava (2) – TC Empire Trnava (1) 3:4
Viktória Kužmová – Rebecca Šramková 3:6, 2:0 – skreč, Šramková odstúpila, Michaela Hončová -
Vivien Juhászová 6:2, 7:6, Natália Vajdová – Chantal Škamlová 1:6, 2:6, Jana Jablonovská -
Tereza Mihalíková 0:6, 7:6, 4:6, Nikola Vajdová – Sandra Jamrichová 3:6, 7:6, 4:6, Michaela
Hončová, Viktória Kužmová – Sandra Jamrichová, Vivien Juhászová 6:2, 6:3, Jana Jablonovská,
Natália Vajdová – Tereza Mihalíková, Chantal Škamlová 6:4, 1:6, 5:7

TC Empire Trnava (1) – TK Slávia STU Bratislava (2) 2:5
Andrej Martin – Norbert Gombos 7:6, 7:5, Václav Šafránek – Filip Horanský 6:3, 6:4, Filipp
Kekerčeni – Alex Molčan 5:7, 2:6, Igor Zelenay – Patrik Néma 2:6, 3:6, Ján Stančík – Marek
Semjan 2:6, 6:3, 4:6, Andrej Martin, Václav Šafránek – Norbert Gombos, Patrik Néma 3:6, 5:7,
Igor Zelenay, Filipp Kekerčeni – Filip Horanský, Alex Molčan 5:7, 5:7

debata chyba
Viac na túto tému: #tenisová extraliga #TC Empire Trnava #Slávia STU Bratislava