Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wimbledon trestá Nastaseho. VIP miesto rumunskej legendy zostane prázdne

Suspendovaného kapitána rumunských tenistiek v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien Ilieho Nastaseho nepozvú na tohtoročný grandslamový Wimbledon do Londýna (3. - 16. júla).

03.05.2017 17:24
Ilie Nastase Foto: ,
Ilie Nastase.
debata (2)

„Musíme povedať, že to, čo porobil, nebolo pekné. Odsudzujeme to,“ vyhlásil šéf All England Lawn Tennis and Croquet Clubu (AELTC) v britskej metropole Philip Brook.

Sedemdesiatročný bývalý prvý muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre Nastase predminulý týždeň vystrájal počas zápasu Rumuniek s Britkami v play-off o II. svetovú skupinu PF 2018 na antuke v Konstance. Najprv mal rasisticky ladené poznámky k tehotenstvu Američanky Sereny Williamsovej.

Počas samotného duelu vulgárne počastoval kapitánku hostiek Anne Keothavongovú aj jednotku tímu Johannu Kontovú, ktorá sa rozplakala a zamierila do šatne, približne 20 minút sa nehralo. Publikum upokojovala prostredníctvom mikrofónu na tribúne domáca hviezda Simona Halepová.

Nastaseho pre nešportové správanie vykázali z areálu klubu IDU, prišiel o akreditáciu a nemohol sa podieľať na zvyšku zápasu. Funkciu prevzala Monica Niculescová. Rumunky zvíťazili 3:2. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) začala vyšetrovať Nastaseho aféry a do doriešenia ho vylúčila z diania.

Nastase vzbudil rozruch aj tým, že opakovane vynadal novinárke, ktorá referovala o poznámke na adresu S. Williamsovej. Navyše, viackrát sa značne sexisticky vtieral do priazne vydatej a tehotnej Keothavongovej, pýtal si od nej číslo hotelovej izby a familiárne ju oblápal okolo ramien.

Na Wimbledone rozdajú 31,6 milióna libier

Tohtoročný tenisový grandslamový Wimbledon na tráve v Londýne ponúkne prémiový balík 31,6 milióna libier, čo je nárast o 12,5 % v porovnaní s vlaňajškom. V stredu to oznámili organizátori podujatia v britskej metropole.

Šampióni vo dvojhre mužov a žien si odnesú z All England Lawn Tennis and Croquet Clubu zhodne 2,2 milióna libier – je to medziročný nárast o 10 %. Hráči s prehrou v 1. kole hlavnej singlovej súťaže dostanú 35 000 libier, o 16,7 % viac ako vlani.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ilie Nastase #Wimbledon 2017