Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šarapovová opäť zvíťazila. Už je vo štvrťfinále

Ruská tenistka Maria Šarapovová zvíťazila nad ľavorukou krajankou Jekaterinou Makarovovou za 80 minút 7:5, 6:1 vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Stuttgarte (dotácia 776 000 USD, antuka v hale). Nastrieľala 9 es, ale aj urobila 7 dvojchýb. Mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 29:19, zdolaná 9:8.

27.04.2017 19:10
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová.
debata (1)

„Bol to môj druhý zápas bezprostredne po včerajšom, musela som zo seba rýchlo dostať emócie, podarilo sa mi trochu sa upokojiť. Bola som v stave koncentrovať sa po tom stredajšom zážitku na dnešok a skvele som zrealizovala taktické zámery. Myslím si, že som zahrala solídne,“ povedala Šarapovová, citoval ju blog Tenisovej asociácie žien (WTA).

Pre držiteľku voľnej karty Šarapovovú to bol druhý zápas po 15 mesiacoch dištancu za porušenie antidopingových pravidiel. Na tomto podujatí dosiahla hetrik v sezónach 2012 – 2014. V stredu v 1. kole prekonala taliansku finalistku newyorských US Open 2015 Robertu Vinciovú 7:5, 6:3.

Bývalá jednotka singlového renkingu Šarapovová aktuálne má proti 28-ročnej Makarovovej (43.) bilanciu už 7:0. Do štvrtka naposledy dominovala 6:3, 6:2 predvlani v januári v semifinále vrcholných melbournských Australian Open. V stuttgartskom štvrťfinále si zmeria sily s 21-ročnou estónskou kvalifikantkou Anett Kontaveitovou (73.). Bude to ich prvá konfrontácia.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Maria Šarapovová (Rus.) – Jekaterina Makarovová (Rus.) 7:5, 6:1 za 80 minút

Držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová minulý rok 26. januára 2016 prehrala vo štvrťfinále Australian Open 4:6, 1:6 s americkou odvekou rivalkou Serenou Williamsovou, odvtedy absentovala.

V marci 2016 vyvstalo, že vo vzorke poskytnutej na antidopingovú kontrolu mala meldónium, ktoré s platnosťou od 1. januára predmetného roka pribudlo na zoznam zakázaných látok.

Brala ho desať rokov a pri vyšetrovaní priznala, že zmenu nezaregistrovala.

Od nezávislého antidopingového tribunálu Medzinárodnej tenisovej federácie dostala zákaz štartu na dva roky (samotná ITF pritom žiadala štyri roky), neskôr jej Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne skrátil suspendáciu na 15 mesiacov.

Od minulej stredy 30-ročná Šarapovová bude na základe voľnej karty hrať aj v máji v Madride a Ríme. Podľa FFT sa presne 16. mája sa dozvie, či bude mať „wild card“ aj na parížsky grandslamový turnaj Roland Garros, na ktorom si vybojovala trofej v rokoch 2012 a 2014.

Šarapovová sa prostredníctvom prieniku do štvrťfinále v Stuttgarte už v prepočte posunula približne na 375. priečku v hodnotení, semifinále by jej vynieslo cca 260. miesto, finále by znamenalo asi 180. pozíciu a titul by ju katapultoval zhruba na 125. post.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová