Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na javisku je Šarapovová šťastná. Rozdáva víťazné bozky

V krátkej fialovej sukni a oranžovom tričku stála na základnej čiare. Najprv nehybne - ako stĺp. Rozcítený pohľad skrývala pod šiltovku.

27.04.2017 12:16 , aktualizované: 15:50
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová.
debata (1)

Ruky sa jej v okamihu roztriasli, rozkričala sa. Vzápätí poslala bozk fanúšikom na každej z tribún.

Nová cesta

Na tento okamih čakala Maria Šarapovová pätnásť mesiacov. V momente, keď ruská tenisová superstar premenila v stredu večer mečbal v súboji s Taliankou Robertou Vinciovou, presvišťal jej telom – od hlavy až po päty – euforický prúd mimoriadne silných emócií.

„Keď som sa ráno prebudila, pocítila som obrovské šťastie. Z toho, že sa vraciam, že idem znovu robiť, čo milujem. Keď som vkročila na kurt, vedela som, že práve pre toto som stvorená. Toto je najkrajší pocit na svete,“ hovorila niekdajšia svetová jednotka na tlačovej besede v Stuttgarte. Jej návrat na súťažné kurty sledoval celý tenisový svet. V akej bude forme? Ako na ňu zareaguje publikum? Ako sa bude správať – pokorne či tradične sebavedomo, priam arogantne?

Otázok si fanúšikovia, experti, ale aj konkurentky Šarapovovej kládli neúrekom. Všetci boli zvedaví na to, ako a či vôbec trest za doping päťnásobnú grandslamovú šampiónku zmenil – tenisovo i ľudsky.

Šarapovová hrala dobre. V príprave nič nepodcenila. Splnila to, čo od nej verejnosť očakávala. Súťažný tenis si užívala a od prvej po poslednú výmenu na kurte dominovala (zvíťazila 7:5, 6:3). „Kurt je mojím javiskom. Už od detských čias som sa na ňom pohybovala takmer každý deň. V týchto momentoch som vykročila na novú cestu. Každý zápas je pre mňa nesmierne dôležitý,“ hovorila 30-ročná tenistka.

Kritika i piskot

Z jej tváre vyžarovala spokojnosť. Napriek tomu, že v stuttgartskej hale na ňu niekoľko divákov pískalo – na znak opovrhnutia dopingovou hriešnicou. Z toho si však Šarapovová ťažkú hlavu nerobí.

„Na také čosi sa nesústredím. Ľudia, ktorí prišli na zápas, si zakúpili vstupenky, zaplatili za ne. Mojou povinnosťou bolo predviesť im to, čoho som schopná,“ tvrdila odhodlaná Ruska. Jej návrat na kurty sa v šatni, kde sa stretáva so súperkami, stretol s veľkou nevôľou. Nejedna rivalka sa vyjadrila, že Šarapovovej trest nie je adekvátny. Mnohým prekážalo, že hviezde udelili organizátori turnajov (na úkor domácich nádejí či iných mladých hráčok) voľné karty. Vraj len preto, aby na jej mene zarobili – pritiahli fanúšikov, sponzorov i pozornosť médií.

Niečo pravdy na tom bude. Napokon, na turnaj do Stuttgartu po prvý raz v histórii pricestoval reportér amerického mediálneho giganta New York Times či prestížneho britského denníka The Sun. Šarapovová roky priťahovala, priťahuje a dlho ešte aj bude priťahovať davy. Bez ohľadu na to, či dopovala úmyselne, alebo sa stala obeťou nepozornosti, diela náhody.

„Mojou úlohou nie je to, aby som sa zaoberala rečami ostatných. Ak budem musieť hrať v kvalifikáciách, súperiť s juniorkami, tak to skrátka spravím. V prípade, že dostanem možnosť na to, aby som bola súčasťou pavúka, prijmem ju. Každý predsa vie, aká som súťaživá,“ vysvetľovala novinárom s tým, že by si rada zahrala aj na tohtoročnom druhom grandslame roka – Roland Garros. Do Paríža, kde dva razy triumfovala, sa dostane len vďaka voľnej karte.

Jedna z ikon svetového tenisu je po pätnásťmesačnom vynútenom oddychu znovu pripravená víťaziť. A posielať do hľadiska radostné bozky…

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová