Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena čaká na najcennejšiu trofej. Dieťa

Keď zdvíhala v závere januára nad hlavu trofej pre víťazku Australian Open, mala dôvod na dvojnásobnú radosť. V počte grandslamových titulov predstihla Nemku Steffi Grafovú. Zároveň nosila pod srdcom to najcennejšie - dieťa.

19.04.2017 18:50 , aktualizované: 20.04.2017 19:00
Serena Williamsová Foto:
Serena Williamsová.
debata (24)

Serena Williamsová sa na súťažnom kurte naposledy objavila v Melbourne – 29. januára. Vo finále úvodného grandslamu roka zdolala sestru Venus a po 23. raz sa tešila z prvenstva na turnajoch veľkej štvorky. Odvtedy sa legendárna americká tenistka odhlasovala z jedného turnaja za druhým. Dôvod zakaždým znel všedne: zranenie.

Pravdou však je, že Serena ukrývala veľká tajomstvo. Hráčka, ktorá bude od nasledujúceho týždňa znovu svetovou jednotkou, je tehotná. Už dvadsiaty týždeň. „S radosťou môžem potvrdiť, že Serena na jeseň tohto roku porodí dieťa,“ vyhlásila pre agentúru AFP Kelly Bushová Novaková, hovorkyňa slávnej športovkyne.

Jej slovám predchádzala veľavravná fotografia na jednej zo sociálnych sietí. Serena na nej zapózovala s vytŕčajúcim bruškom. K obrázku pripojila jednoduchý odkaz, ktorý ihneď zalarmoval fanúšikov i médiá: 20 týždňov.

Znamená to, že v čase, keď triumfovala na Australian Open, bola približne vo ôsmom týždni tehotenstva. „Neuveriteľné. Táto žena vyhrá v takomto štádiu grandslam. Keď som bola v rovnakej situácii ja, musel ma už Andy obliekať, starať sa o mňa, vodiť ma na toaletu,“ napísala na Twitteri Brooklyn Deckerová, manželka Andyho Roddicka. „Sme nesmierne šťastní. Viem, že Serena bude skvelá mama,“ pridal sa niekdajší americký tenista.

Obaja patria k dlhoročným priateľom jednej z najlepších tenistiek všetkých čias. Obdiv prejavili Serene na internete aj mnohí fanúšikovia. „Vyhrala grandslam v čase, keď už čakala dieťa? Všetci muži by mali byť ticho a prejaviť tejto žene obrovský rešpekt,“ napísal jeden z nich.

Pre Serenu, ktorá čaká potomka so spoluzakladateľom sociálnej siete Reddit Alexisom Ohanianom, sa definitívne skončila sezóna. Otázne však je, či aj kariéra. Jej hovorkyňa tvrdí, že Američanka sa do profesionálneho kolotoča vráti už na budúci rok. Či sa tak aj stane, je však otázne.

Predsa len, koncom septembra totiž zverenka Patricka Mouratogloua oslávi už 36. narodeniny. V čase reálneho návratu by mohla mať o rok viac. Vek už síce začína tenisovú kráľovnú limitovať, no motivovať k návratu ju môže výnimočná výzva.

Po tom, ako sa stala s 23 grandslamovými titulmi najúspešnejšou tenistkou Open éry, môže dorovnať či predstihnúť aj rekordérku celej tenisovej histórie – Margaret Courtovú. Tá sa pýši 24 trofejami.

Dopraje si Serena ešte jednu šancu a ohrozí legendárnu Austrálčanku? Ak áno, už s novým statusom – matky.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams