Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V ruke neudržala pohár. Cibulkovú odstavilo zranenie

Ako na hojdačke. Najprv bez nej. Potom s ňou. Napokon predsa len bez nej. Keď pred necelým týždňom oznámila Dominika Cibulková, že nastúpi na fedcupové stretnutie Slovenska s Holandskom, prekvapila mnohých.

19.04.2017 10:59 , aktualizované: 18:06
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (9)

Zlá i dobrá správa

Štvrtá najlepšia tenistka sveta už dávnejšie deklarovala, že v tomto roku uprednostní osobnú kariéru pred tímovými záujmami v Pohári federácie.

„Pri mojom rozhodovaní zohralo úlohu viacero faktorov. Zavážilo najmä to, že hráme doma a môj program mi umožňuje absolvovať tento zápas. Som zdravá a vyčítala by som si, ak by som nehrala,“ vravela Cibulková minulý týždeň.

Posledná veta, ktorú vyslovila Bratislavčanka, už neplatí. Víťazka lanského turnaja majsteriek nosí už tretí deň na ruke dlahu. A zostane na nej aj počas víkendu, keď sa v bratislavskom Národnom tenisovom centre uskutoční stretnutie o miestenku medzi svetovou elitou. Znamená to, že partia okolo kapitána Mateja Liptáka zabojuje o víťazstvo bez najväčšej hviezdy.

„Dobrá správa je, že to nevyzerá na vážnejšie zranenie, ktoré by ju odstavilo z kurtov na dlhší čas. Zlá je taká, že na stretnutie s Holandskom nenastúpi,“ vravel na tlačovej besede Lipták.

Čo sa vlastne jeho zverenke stalo?

„Počas piatkového tréningu som chcela od základnej čiary dobiehať skrátenú loptu. Pošmykla som sa a narazila som si pravú ruku. Najprv som si myslela, že je to drobnosť, no napokon to prerástlo do vážnejšej záležitosti. Päť hodín po tréningu som už nevedela ani len chytiť pohár do ruky,“ opísala Cibulková nešťastný okamih.

Bratislavu zastúpila Viedeň

Veľkonočné sviatky preto nestrávila v pokojnej atmosfére, ale zháňaním doktorov. „Počas celého víkendu sa nám nepodarilo nikde v Bratislave zohnať MRI vyšetrenie. V nedeľu sme museli ísť na súkromnú kliniku do Viedne, kde mi ho urobili. Doktor Ján Grauzel mi povedal, že mám narazenú šľachu a ruku treba dať do dlahy,“ uviedla 27-ročná hráčka.

V spoločnosti Liptáka, Rebeccy Šramkovej, Jany Čepelovej a Kristíny Kučovej sa z času na čas zasmiala. „Ale v skutočnosti som sklamaná, hoci nemôžem povedať, že túto situáciu beriem tragicky. Každopádne, zranenie mi narušilo nielen fedcupové, ale aj neskoršie plány. Je smutné, že pre nešťastnú náhodu nemôžem nastúpiť,“ hovorila Cibulková.

Od operácie päty (pred rokom a pol) sa so žiadnym zranením vyrovnávať nemusela. Cibulkovú nahradí v tíme skúsená Daniela Hantuchová. Liptákovi mala v stredu oznámiť, kedy pricestuje do Bratislavy. Slovenskou jednotkou bude Kučová. „Vieme, koho sme stratili. Tím bude výrazne oslabený. Karty sa trochu obrátili, favoritom bude zrejme súper. Máme však skúsené hráčky, ktorým dôverujem. Verím, že stretnutie zvládnu,“ vyhlásil Lipták.

Slovenky majú Holanďankám čo vracať. Pred dvomi rokmi im v Apeldoorne podľahli 1:4.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Pohár federácie 2017