Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer: Hrať len preto, aby som hral, ​​to robiť nebudem. Zázraky sa nedejú

Až v polovici mája sa švajčiarsky tenista Roger Federer rozhodne, či bude štartovať na grandslamovom Roland Garros. Bývalá svetová jednotka vynecháva po skvelom úvode sezóny prakticky celú antukovú sezónu a nechce byť v Paríži len do počtu.

14.04.2017 18:34
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

„Momentálne to vyzerá, že budem na French Open hrať, ale do 10. mája sa môže stať veľa vecí,“ povedal Federer v rozhovore pre nemeckú agentúru DPA.

Vrchol antukovej sezóny a druhý grandslam roka sa začne v Paríži 28. mája. „Hrať len preto, aby som hral, ​​to už robiť nebudem. Zázraky sa nedejú,“ naznačil tridsaťpäťročný Švajčiar, že pokiaľ nebude na Roland Garros adekvátne pripravený, turnaj vynechá.

Federer po polročnej pauze spôsobenej zranením kolena vletel do tohtoročnej sezóny ako v časoch svojej najväčšej slávy. V januári ovládol Australian Open a získal osemnásty grandslamový titul, potom vyhral aj prestížne turnaje Masters v Indian Wells a Miami.

Bezprostredne po triumfe na Floride pred necelými dvoma týždňami Švajčiar uviedol, že si dá dlhú pauzu a nezúčastní sa tradičných antukových turnajov v Monte Carle, Madride či Ríme. Naopak vychutnať si chce turnaj na tráve v Stuttgarte, Halle a samozrejme Wimbledon.

V ňom bude Federer útočiť na ôsmy titul, ale aj keby ho získal, neplánuje potom ukončiť kariéru. Aj keď by to zrejme bolo ideálne vyvrcholenie. „Mojím cieľom ale nie je, že musím prestať na nejakej super vrcholnej úrovni. A nie je nutný ani gýčovitý koniec,“ dodal aktuálne štvrtý hráč svetového rebríčka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Roland Garros