Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer sa škrtol z Madridu aj Ríma. Pôjde priamo na Roland Garros do Paríža

Švajčiarsky tenista Roger Federer potvrdil, čo naznačil už po zavŕšení tzv. Sunshine Double v amerických dejiskách Indian Wells v Kalifornii a v Miami na Floride.

10.04.2017 19:42
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata (2)

Vynechá antukové turnaje ATP Masters 1000 v Madride (7. – 14. mája) aj Ríme (14. – 21. mája) a do príslušnej časti sezóny sa zapojí až priamo na parížskom grandslamovom Roland Garros (28. mája – 11. júna). Informáciu o odhlásení sa Federera zo španielskej aj talianskej metropoly priniesol napríklad web talianskeho Eurosportu.

Tridsaťpäťročný bazilejský rodák Federer si na melbournských Australian Open pripísal 18. trofej z Majors, prvú od Wimbledonu 2012, a v marci a apríli po 11 rokoch tretí raz vo svojej kariére zvládol spomenutú dvojkombináciu Indian Wells – Miami.

V singlovom renkingu sa tento rok posunul zo 16. už na 4. miesto a suverénne vedie v bodovaní „Race 2017“. Má tohtoročnú zápasovú bilanciu 19:1, jeho zatiaľ najlepší vstup bol v sezóne 2005 – 35:1. Zatiaľ jedinú tohtoročnú prehru utrpel „maestro“ 1. marca od Rusa Jevgenija Donského v osemfinále v Dubaji v SAE, pričom nevyužil tri mečbaly.

„Po finále v Miami zopakoval, že už nemá 24 rokov a pravdepodobne najbližšie bude hrať až na Roland Garros. Vynechá teda tri podujatia Masters 1000 /aj Monte Carlo od 16. apríla – pozn./, ale stále sa môže stať jednotkou, ak vyhrá jednu z troch zostávajúcich grandslamových akcií sezóny, čo určite je predstaviteľné,“ analyzoval popredný tréner Brad Gilbert pre ESPN.

Niekdajší líder hodnotenia Federer má na konte 91 singlových trofejí. Vlani vynechal druhú polovicu sezóny, dával si dokopy operované koleno a háklivý chrbát.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer