Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berdych bol k legende láskavý. Chcel rozmlátiť stôl

Najprv ho dostal na kolená, posledný úder mu však neuštedril. Namiesto neho mu v poslednej chvíli hodil záchranné lano. Po ňom sa jeho súper v okamihu vyškriabal na palubu a hodil ho cež ňu.

31.03.2017 14:59
Tomáš Berdych, Roger Federer, Foto: ,
Tomáš Berdych (vľavo) po prehratom zápase s Rogerom Federerom.
debata

„Chcete vidieť, aký som nahnevaný? Aby som vyjadril emócie, musel by som rozmlátiť tento stôl," hovorila česká hviezda.

Za sebou mala štvrťfinálový súboj s Rogerom Federerom. So Švajčiarom, ktorého mnohí označujú za najlepšieho tenistu všetkých čias a podľa výsledkov i súčasnosti. Od veľkého víťazstva nad osemnásťnásobným grandslamovým šampiónom ho delil jediný vydarený úder, iba centimetre. V tajbrejku rozhodujúceho tretieho setu však za stavu 6:4 urobil nevynútenú chybu, vzápätí skončila lopta z jeho rakety na páske.

Federer uspel aj v ďalších dvoch výmenách a oslavoval šťastné víťazstvo. „Ukázal som srdce. Uznávam však aj to, že som mal šťastie, veľa šťastia. V istých okamihoch som si myslel, že si Tomáš zo mňa robí srandu. V rozhodujúcich momentoch bol totiž ku mne príliš láskavý," priznal Federer pred novinármi.

V Miami prišiel o jednu sériu. Berdycha obral pred týmto meraním síl o štrnásť setov v rade. Zobral mu aj pätnásty, šestnásty už nie. Čech mohol uťať aj jeho šesťzápasovú víťaznú šnúru, tento úspech mu však osud nedoprial.

„Mám pocit, že Tomáš hral niekedy až príliš riskantne. V istých chvíľach som premýšľal nad tým, čím som si zaslúžil jeho láskavosť," tvrdil Federer.

V noci z piatka na sobotu bude čeliť svetová šestka ďalšej veľkej prekážke. O jeho skalp sa uchádza sebavedomý austrálsky mladík Nick Kyrgios. V prípade úspechu sa stane len druhým hráčom v aktuálnej sezóne, ktorý zdolal tenisového maestra.

Federerova bilancia je pred zápasom s Kyrgiosom úchvatná – 17 víťazstiev, 1 prehra. O tú sa postaral na turnaji v Dubaji Rus Jevgenij Donskoj.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Tomáš Berdych