Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bezchybný Federer po zdolaní Del Potra: Bolo to viac o mojej rakete

Roger Federer úspešne pokračuje v projekte ďalšia tenisová mladosť. V 3. kole na turnaji ATP World Tour Masters 1000 v Miami na Floride sa 35-ročný veterán prehnal cez Argentínčana Juana Martína Del Potra 6:3, 6:4.

28.03.2017 14:34
Roger Federer, Juan Martín Del Potro Foto: ,
Roger Federer (vpravo) a Juan Martín Del Potro.
debata

Navlas rovnakým výsledkom postúpil aj Federerov krajan Stan Wawrinka, ktorý si ako turnajový hráč číslo 1 takto poradil s ďalším tridsiatnikom, Tunisanom Malekom Jazirim. Obaja postúpili do osemfinále. Švajčiarske finále z Indian Wells sa v Miami vzhľadom na odlišný žreb určite nezopakuje, ale semifinále Federer – Wawrinka nie je vylúčené. Federer zvládol víťazné double Indian Wells – Miami v rokoch 2005 a 2006 ako 24– a 25-ročný.

Švajčiarsky „FedExpres“ vytiahol proti Del Potrovi, ktorý ho zdolal vo finále US Open 2009, tradične rýchlu útočnú hru podporenú kvalitným podaním. Svoj servis 35-ročný elegán neodovzdal ani raz, hoci jeho súper mal 5 brejkových príležitostí. Sám využil dve možnosti zo siedmich na prelomenie súperovho podania. Víťaz tohtoročného Australian Open aj šampión Indian Wells Federer zvýšil náskok vo vzájomnej bilancii s argentínskym protivníkom na 16:5, v tomto roku má takmer bezchybné zápasové skóre 15:1.

„Myslím si, že som to mal pod kontrolou. Utvoril som si viac šancí na body ako môj súper. Bol som agresívnejší, bolo to viac o mojej rakete a to mám rád,“ povedal Federer podľa webu ATP World Tour. „Federer má výborný forhend, bekhend, slajzované údery, aj dropšoty, slovom všetko. Myslím si však, že som sa držal veľmi dobre. Jediný rozdiel medzi nami v tomto zápase bol ten, že on zahral lepšie, keď čelil brejkovým situáciám,“ glosoval Del Potro.

Niekdajší líder svetového rebríčka Federer, aktuálne šiesty v hodnotení, sa v osemfinále postaví proti Španielovi Robertovi Bautistovi-Agutovi (14.), ktorý vyradil Američana s delovým servisom Sama Querreyho 3:6, 6:2, 6:3. Federer bude favoritom aj vzhľadom na bilanciu 5:0 v jeho prospech.

„Bojuje bod po bode, deň po dni, víťazí a pritom odohrá veľký počet turnajov. Nie je jednoduché uspieť proti nemu. Verím, že sa mi to podarí rôznymi variáciami svojej hry tak, aby som mu spôsobil problémy,“ skonštatoval Federer.

Wawrinka postupom do osemfinále vyrovnal svoj najlepší výsledok z Miami z rokov 2009 a 2014. Proti Jazirimu odvrátil všetkých 6 brejkbalov, ktoré si súper utvoril. Sám zužitkoval 2 zo 4 možností na brejk. Po prekonaní Jaziriho sa mu postaví do cesty iba 19-ročný Nemec Alexander Zverev, nasadený ako šestnásty. Ten ho zdolal vlani vo finále halového turnaja v Petrohrade, ale v Miami bude chcieť Wawrinka potvrdiť najvyššiu pozíciu v nasadení, ktorá sa mu ušla na turnaji prestížnej série ATP Masters 1000 po prvý raz v kariére.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Juan Martín Del Potro