Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominiku som nepustila k jej hre, tvrdí Šafářová. Češku čaká Wozniacka

Česká tenistka Lucie Šafářová si prvý raz v kariére zahrá vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory v americkom Miami na Floride.

28.03.2017 09:50
Lucie Šafářová Foto: ,
Lucie Šafářová.
debata

Medzi osem najlepších sa dostala na úkor Slovenky Dominiky Cibulkovej nasadenej ako štvrtej, ktorú v pondelňajšom osemfinálovom 4. kole zdolala za 110 minút 7:6 (5), 6:1.

„Som naozaj nadšená, že som sa tu prvý raz dostala do štvrťfinále. Vedela som, že musím byť silná a rýchla a nepustiť Dominiku k jej hre. Dokáže vrátiť veľmi veľa loptičiek, je to veľká bojovníčka. Treba na ňu ísť ostro a s intenzitou. Som rada, že to zafungovalo,“ povedala víťazka pre WTA Insider.

Šafářová zužitkovala 5 z 9 brejkbalov, Cibulková iba 3 z 10. Postupujúca nastrieľala 9 es, ale aj urobila 8 dvojchýb. Proti ľaváčkam teraz má 27-ročná Bratislavčanka Cibulková štatistiku 26:24 podľa databázy Tenisovej asociácie žien. Češka si v pondelok pripísala svoj premiérový úspech proti niektorej hráčke z Top 10 od októbra 2015, keď na koncosezónnom šampionáte prekonala Nemku Angelique Kerberovú, vtedy 7. v systéme. Šafářová je medzi najlepšími ôsmimi na úrovni Premier Mandatory prvý raz od mája 2015 (Madrid).

„Veľa to pre mňa znamená. Je to výborný pocit byť späť medzi najlepšími a vedieť im konkurovať,“ pokračovala Šafářová po ôsmom vzájomnom dueli dvoch grandslamových finalistiek. Terajšia svetová štvorka Cibulková po ňom vedie v bilancii s 30-ročnou niekdajšou členkou Top 5 Šafářovou (36.) už iba 5:3. Ľavoruká finalistka Roland Garros 2015 sa finalistke Australian Open 2014 revanšovala za tesnú prehru 6:4, 1:6, 5:7, ktorú inkasovala vlani v septembri v Tokiu. Prvý raz bojovali už pred deviatimi rokmi v Dauhe.

„Odohrali sme veľa vzájomných zápasov, nehovoriac o tréningoch. Veľmi dobre sa poznáme a vieme, čo môžeme jedna od druhej očakávať,“ podotkla Šafářová, ktorá bude vo štvrťfinále čeliť bývalej líderke počítačového poradia Caroline Wozniackej z Dánska. Tej pre nevoľnosť vzdala osemfinále Španielka Garbine Muguruzová-Blancová (7:6 /1/ a skreč).

„Caroline znova predvádza výborný tenis. Asi to bude podobný zápas ako s Dominikou. Caroline tiež dokáže vybehať veľa loptičiek. Musím byť trpezlivá a pritom agresívna a chodiť si po víťazné údery. Zdravotne som na tom dobre a stále skúšam, čo telo vydrží,“ zakončila 30-ročná česká tenistka. S Wozniackou má nepriaznivú vzájomnú bilanciu 3:4, naposledy jej podľahla v sezóne 2015 na antuke v Stuttgarte

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Lucie Šafářová