Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Miami bolo pre Cibulkovú bodom zlomu. Mám skvelé spomienky, tvrdí

Slovenská tenistka Dominika Cibulková bez váhania zaradila Miami medzi svoje preferované podujatia.

22.03.2017 13:33
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková počas rozhovoru pre médiá v Miami.
debata (2)

„Mám na toto dejisko skvelé spomienky. Od debutu sa zaradilo medzi moje obľúbené a stále má takúto pozíciu. Nedá sa zabudnúť na niektoré zápasy, ktoré som tu odohrala. Keď som mala 18 rokov, súperila som v 3. kole s Jelenou Dementievovou. Bol to môj prvý veľký duel, prehrala som v troch setoch. Bol to však bod zlomu, lebo som si uvedomila, že fakt môžem konkurovať najlepším z najlepších. Medzičasom som v Miami napríklad zdolala Agnieszku Radwanskú a dostala som sa tým premiérovo do Top 10,“ pripomenula Cibulková podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA).

Štvorka singlového renkingu Cibulková má v 1. kole voľno, v 2. kole nastúpi proti úspešnej z duelu Japonky Misaki Doiovej s paraguajskou kvalifikantkou Verónicou Cepedeovou-Roygovou. Na 3. kolo sa „pavúkom“ a nasadením črtá súboj 27-ročnej Bratislavčanky s Chorvátkou Anou Konjuhovou a na osemfinálové 4. kolo s Ruskou Jelenou Vesninovou, čerstvo šampiónkou z porovnateľne významného podniku na opačnom pobreží USA v kalifornskom Indian Wells.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková počas nasledujúcich dvoch týždňov teoreticky má v dostrele tretie miesto v hodnotení, sama je v dosahu troch hráčok.

V Miami sa predstaví jubilejný desiaty raz. Debutovala v sezóne 2007, v roku 2014 bola v semifinále, nestačila v ňom na Číňanku Na Li (5:7, 6:2, 3:6). Minulý rok prehrala v 2. kole so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou (7:6 /3/, 3:6, 5:7).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková