Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Acapulco vysnívané finále neuvidí. Djokoviča vyradil Kyrgios

Fanúšikovia tenisu v mexickom Acapulcu sa nedočkajú vysnívaného finále dvoch bývalých svetových jednotiek Novak Djokovič - Rafael Nadal.

03.03.2017 07:41 , aktualizované: 08:12
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič po prehre s Nickom Kyrgiosom v Acapulcu.
debata (1)

Zatiaľ čo turnajová dvojka Nadal relatívne s prehľadom postúpil do semifinále cez Japonca Jošihita Nišioku (7:6 /2/, 6:3), jednotka Djokovič neprešiel cez štvrťfinále. Stopku mu vystavil nevyspytateľný Austrálčan Nick Kyrgios víťazstvom 7:6 (9), 7:5. Zlý chlapec svetového tenisu Kyrgios „ubil“ Djokoviča 25 esami a pridal 81% víťazných loptičiek po prvom podaní.

„Odohral som jeden z najlepších zápasov na podaní v kariére. Servis je to najlepšie na mojej hre a v tomto zápase som to ukázal. Je to pre mňa veľké víťazstvo, hoci nie bez nervov. Fanúšikovia boli na strane Novaka, predsa len, je to jeden z najlepších hráčov histórie, ale ja som hralo sebavedome,“ uviedol Nick Kyrgios podľa AP.

Srbský zverenec Mariána Vajdu Djokovič vo vyrovnanom stretnutí nezvládol koncovky oboch setov. V tajbrejku prvého nepremenil dva setbaly a kapituloval pri štvrtom súperovom. V druhom dejstve za stavu 5:6 Djokovič úplne odovzdal svoj servis, prehral ho „čistou“ hrou a s ním aj celý zápas.

Držiteľ 12 grandslamových titulov sa predstavil na podujatí Abierto Mexicano Telcel vo svetoznámom mexickom letovisku vôbec po prvý raz, aj to vďaka voľnej karte. V 1. kole vyradil Slováka Martina Kližana, v druhom Argentínčana Juana Martína Del Potra. Predtým naposledy bol v turnajovej akcii 19. januára na Australian Open v Melbourne, v 2. kole senzačne nestačil na Uzbeka Denisa Istomina. Neskôr počas prvého februárového týždňa Djokovič prispel jedným singlovým bodom k triumfu Srbov 4:1 nad Rusmi v Niši v osemfinálovom 1. kole Davisovho pohára 2017 reprezen­tačných družstiev mužov.

Finalista nedávneho Australian Open Nadal zostáva v Acapulcu naďalej nezdolaný. Po triumfe nad Nišiokom si vylepšil zápasovú bilanciu na tomto turnaji na 13:0, pričom vyhral všetkých 26 setov. Nadal dobyl tituly v Acapulcu v rokoch 2005 a 2013, vtedy sa hralo ešte na antuke. V aktuálnej „hardovej“ verzii ho v semifinále vyzve turnajová trojka, Chorvát Marin Čilič.

Tridsiatnik so 14 víťaznými zárezmi z turnajov Majors na rakete Nadal čaká na víťazný turnaj na tvrdom povrchu od januára 2014, keď triumfoval na podujatí Qatar ExxonMobil Open v Dauhe. V ostatných dvoch rokoch Nadal ovládol dovedna „len“ 5 turnajov, z toho ani jeden s prívlastkom grandslamový.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Acapulco #Nick Kyrgios