Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan: Ak prehráte s Maďarskom, tak si svetovú skupinu asi nezaslúžite

Martin Kližan neskrýval rozčarovanie po prehre s Mártonom Fucsovicsom v nedeľňajšej dvojhre, ktorá definitívne rozhodla o tom, že slovenskí tenisoví reprezentanti senzačne neuspeli proti Maďarom v bratislavskom stretnutí rozhodujúceho 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 družstiev mužov.

05.02.2017 18:40
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata (4)

Slovák podľahol v dueli s jednotkou maďarského kádra za 150 minút 6:3, 3:6, 3:6, 5:7. „Dnes to bol ťažký zápas. Z mojej strany to bol menej zlý výkon než včera, ale s takýmto hráčom by som prehrať nemal,“ uviedol dvadsaťsedemročný Bratislavčan na pozápasovej tlačovej konferencii.

O konkrétnych príčinách neúspechu Kližan hovoriť nechcel: „Nebudem hovoriť, čo bolo zlé. Zas zo mňa urobíte, že sa vyhováram. Prehrali sme s hráčmi, ktorí boli renkingovo horší než my. Ak takéto stretnutie prehráme, možnosť bojovať o svetovú skupinu si nezaslúžime.“ Myslieť nechce ani na to, ako by mohlo stretnutie dopadnúť, keby v sobotu Slováci zvíťazili vo štvorhre. „Našou silou mala byť dvojhra. Tie tri body sme si mali vybojovať v dvojhrách, nie vo štvorhre,“ vyhlásil.

Podľa kapitána tímu SR Miloslava Mečířa urobili maďarskí tenisti obrovský pokrok. „Bol to pekný zápas, bohužiaľ, nie v náš prospech. Ako sa hovorí, nie každý deň sú Vianoce. Bolo tam z Martinovej strany niekoľko chýb, ale Fucsovics hral naozaj výborne,“ tvrdí.

„Taký je šport. Raz zvíťazí jeden, inokedy druhý,“ uzavrel Mečíř. Na otázku o prípadnom konci vo funkcii odpovedal nehrajúci kapitán stručne: „Ja ten koniec zvažujem už 15 rokov. Vždy to nejak zvážim a uvidím, ako to bude nabudúce.“

V maďarskom tíme po triumfe zavládla obrovská radosť. „Sme veľmi šťastní. Ani sa nedokážem dostatočne poďakovať hráčom a všetkým ľuďom, ktorí nám pomohli dosiahnuť tento úspech. Po takýchto výkonoch by sme mali byť na seba hrdí,“ povedal kapitán Gábor Köves. Dôležitým faktorom bola podľa neho psychická pripravenosť. „Ak neveríte, že máte šancu, ani by ste na to stretnutie nemali ísť. Máme dobrých hráčov. V renkingu boli o niekoľko úrovní horší, ale keď máte talent a chcete zvíťaziť, potom máte v Davis Cupe šancu,“ zdôraznil.

V podobnom duchu sa vyjadril aj Fucsovics: „Toto bol pre nás v rámci Davisovho pohára jeden z našich najúžasnejších víkendov.“ Najlepší maďarský hráč verí, že s výkonmi, aké predviedol proti Slovákom, by sa mohol v rebríčku prebojovať aj vyššie. „Za chvíľu budem mať 25 rokov, snažím sa dostať do najlepšej stovky už tri roky. Dúfam, že sa mi to čoskoro podarí. Neviem, kedy sa to stane, ale dúfam, že to dosiahnem,“ skonštatoval.

Tím SR prehrával po sobotňajšej štvorhre na tvrdom povrchu Premier Court pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC 1:2. V minulosti v tejto súťaži predviedol tri obraty z takéhoto manka, teraz sa k tomu – na rozdiel od vyrovnania na priebežných 2:2 v septembri 2015 v Poľsku – ani nepriblížil.

Hostia si zahrajú v play-off o svetovú skupinu ročníka 2018, súpera sa dozvedia v utorok 11. apríla. Slovákov čakajú na jeseň – v septembri či októbri – záchranárske práce proti Holanďanom alebo Poliakom. V prvom prípade by to bolo vonku, v druhom doma.

4 debata chyba