Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liptáka prekvapila absencia Vinciovej, Slovenky aj tak outsiderom

Kapitán slovenskej reprezentácie tenistiek v Pohári federácie Matej Lipták si myslí, že nečakaná absencia domácej renkingovej jednotky Roberty Vinciovej v stretnutí Taliansko - SR 11. - 12. februára na antuke v hale PalaGalassi vo Forli v 1. kole II. svetovej skupiny len mierne zmenila papierovú situácia nastavenú v prospech "sqaudry".

01.02.2017 14:25
Fed Cup, Matej Lipták Foto: ,
Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták.
debata

„Neprítomnosť Vinciovej je pre mňa prekvapením. Určite je momentálne ich najlepšou hráčkou. Našu pozíciu to však nemení, stále sme outsidermi tohto zápasu,“ uviedol pre agentúru SITA Lipták, ktorý predtým v stredu z Petrohradu, kde je s osobnou zverenkyňou Dominikou Cibulkovou na turnaji WTA Internatonal St. Petersburg Ladies Trophy, nahlásil štvoricu Jana Čepelová (101.), Rebecca Šramková (117.), Daniela Hantuchová (247.) a Karolína Schmiedlová (273.).

„Absencia Vinciovej je miernym oslabením pre taliansky tím. Stratil jednotku, bez ktorej sme aj my,“ podotkol Lipták. Od predminulej soboty je známe, že členka Top 5 Cibulková tento rok nebude štartovať v PF.

„Na druhej strane: je tam Schiavoneová. Už je síce staršou hráčkou a nedosahuje také výsledky ako v minulosti, ale má neuveriteľné skúsenosti. Navyše, je schopná hrať aj štvorhru, najlepšie výsledky dosiahla práve na antuke a stále patrí do svetovej prvej stovky. Ešte minulý rok získala titul na podujatí práve na antuke v Riu de Janeiro…“ upozornil Lipták.

Tridsaťšesťročná charizmatická Schiavoneová (100.) je bývalou štvorkou singlového renkingu, v sezóne 2010 triumfovala na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros. Vo finále RG 2012 vo francúzskej metropole bola jednotka terajšej nominácie Talianska Sara Erraniová (47.). Schiavoneová má v rámci MS družstiev ITF bilanciu 26:21, Erraniová 21:15. Tím novej kapitánky Tathiany Garbinovej kompletizujú možné fedcupové debutantky Jasmine Paoliniová (213.) a Martina Trevisanová (231.).

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Lipták #Pohár federácie 2017