Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najstaršie finále. Sestry žijú melbournský sen

Pre ne je to čarovné miesto. Plné spomienok, krásnych, nezabudnuteľných okamihov. Keď si po prvý raz hľadeli do očí v pozíciách súperiek, bolo to práve tu.

27.01.2017 21:00
Serena a Venus Williams Foto:
Serena a Venus Williamsové.
debata (9)

V Melbourne Parku. Od toho momentu uplynulo už devätnásť rokov. Neznáme tínedžerky sa zmenili v dospelé, mimoriadne úspešné ženy. Svetové hviezdy, legendy.

Serena a Venus Williamsové.

Rivalita dvoch tenisových sestier má dlhoročnú tradíciu. Grandslamové šampiónky si na profikurtoch merali sily 27-krát. V sobotu napíšu ďalšiu (vzhľadom na vek možno i záverečnú) kapitolu výnimočného príbehu.

Javiskom veľkého predstavenia bude znovu, tak trochu symbolicky – Melbourne Park. Jedna z Američaniek si pred vypredanými tribúnami Arény Roda Lavera preberie trofej pre tohtoročnú víťazku Australian Open.

„Keď vkročíme na kurt, sny sa znovu premenia na skutočnosť. Sestra je pre mňa ohromnou inšpiráciou,“ vraví pred finálovou bitkou 35-ročná Serena.

Práve 22-násobná grandslamová víťazka bude v pozícii favoritky. Už pred štartom turnaja ju do nej vtesnali médiá, experti i stávkové kancelárie. Tie vypísali na druhú nasadenú hráčku podujatia najnižší kurz.

Mimochodom, publikum v Austrálii uvidí najstaršie ženské grandslamové finále v Open ére. Obe sestry majú dokopy 71 rokov. Počas dvoch týždňov v Mebourne potvrdili, že vek je len číslo. „Chcela by som si zagratulovať. K čomu? Som predsa najstaršia osoba na turnaji,“ smiala sa pred jeho začiatkom Venus.

Už vtedy pôsobila uvoľnene. Nebola pod tlakom, na prvom grandslame roka od nej nikto nič veľké neočakával. „Ale pozor. Tak, ako všetci ostatní, aj ja som pred Australian Open tvrdo pracovala. Neprišla som sa sem zabávať a chichotať. Prišla som súperiť s ostatnými,“ upozorňovala Venus.

Každý, kto sa jej postavil do cesty, sa s turnajom lúčil. Rozosmutní aj sestru?

Sestry Williamsové vo finále grandslamu
2001 US Open 6:2, 6:4 Venus
2002 Roland Garros 7:5, 6:3 Serena
2002 Wimbledon 7:6 (4), 6:3 Serena
2002 US Open 6:4, 6:3 Serena
2003 Australian Open 7:6 (4), 3:6, 6:4 Serena
2003 Wimbledon 4:6, 6:4, 6:2 Serena
2008 Wimbledon 7:5, 6:4 Venus
2009 Wimbledon 7:6 (3), 6:2 Serena

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová #Serena Williams #Australian Open 2017