Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zväz rešpektuje rozhodnutie Cibulkovej vynechať Fed Cup

Vedenie Slovenského tenisového zväzu (STZ) rešpektuje rozhodnutie slovenskej jednotky Dominiky Cibulkovej, ktorá nebude v roku 2017 reprezentovať v Pohári federácie družstiev žien.

24.01.2017 14:20
Dominika Cibulková Foto:
Slovenská reprezentantka Dominika Cibulková.
debata (2)

Šiesta hráčka aktuálneho svetového renkingu WTA vo dvojhre oznámila informáciu o vynechaní tohtosezónnych fedcupových stretnutí v sobotu.

„Stanovisko STZ je jasné. Rešpektujeme rozhodnutie Dominiky Cibulkovej a budeme sa snažiť, aby posilnila náš tím v apríli. Je to hráčka z najlepšej desiatky. Od čias Daniely Hantuchovej sme dlhé roky nemali slovenského tenistu tak vysoko v rebríčku. Silný argument sú aj tie špeciálne okolnosti, že Dominika prvé tri mesiace neobhajuje žiadne body a môže zaútočiť na historicky najlepšie umiestnenie. Je to aj v záujme slovenského tenisu,“ povedal v utorok generálny sekretár STZ Igor Moška.

Slovenky sa najbližšie predstavia 11. – 12. februára na antuke v hale vo Forli proti domácim Taliankam v 1. kole II. svetovej skupiny MS tímov ITF. Následne 22. – 23. apríla podľa výsledku absolvujú play-off o elitnú osmičku ročníka 2018 alebo baráž o II. svetovú skupinu. Pri rozhodovaní 27-ročnej Bratislavčanky mohol podľa Mošku zavážiť aj povrch, na ktorom bude tím SR vo februári súperiť s Talianskom. „Taliansky zväz určil, že sa bude hrať na antuke v hale. Pre Dominiku je prechod z tvrdého povrchu na antuku a potom späť najťažší. S tým februárom sme v podstate rátali, že to bude pre ňu zložité a pravdepodobne sa ospravedlní.“

STZ sa bude snažiť o to, aby Cibulková bola slovenskému tímu k dispozícii v apríli. Všetko však bude jasnejšie vtedy, keď bude známy súper a dejisko. „Pevne verím, že to potom bude otvorené. V tomto som ešte mierny optimista. Keď sa to nepodarí, budeme to rešpektovať a príležitosť dostanú mladé hráčky,“ uzavrel Moška.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #STZ