Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kat Murrayho i Djokoviča. Kližan čelí hviezde

Zo šestice Slovákov, ktorí si vybojovali miestenku v úvodnom kole Australian Open, bude mať najnáročnejšieho súpera.

16.01.2017 05:00
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata

Vzdorovať bude hviezde, jednému z favoritov na zisk trofeje.

Na slovenského tenistu Martina Kližana čaká v úvode roka tvrdá skúška. V Melbourne sa v pondelok ráno (začiatok po 9.00) vzoprie Stanovi Wawrinkovi. O postup sa pobije s hráčom, ktorý sa pýši skvelou vizitkou.

Švajčiar je trojnásobným grandslamovým víťazom, štvrtým hráčom sveta i olympijským šampiónom (z Pekingu 2008).

Zverenec Magnusa Normana bude v súboji so slovenskou jednotkou jednoznačným favoritom. Napokon, poďla stávkových kurzov je tretím najvážnejším ašpirantom na prvenstvo – hneď za Novakom Djokovičom a Andym Murrayom. Mimochodom, každého z nich už počas kariéry neraz zdolal. Srba päťkrát, Brita sedemkrát.

Wawrinka je napriek tomu pred súbojom s Kližanom veľmi opatrný. „Je to náročný, veľmi nebezpečný súper. Martin je schopný čohokoľvek,“ vyhlásil rodák z Lausanne na tlačovej besede s médiami.

Okrem toho upozornil na to, že Bratislavčan je ľavák, čo môže byť aj pre takého skúseného hráča, akým je Wawrinka, nepríjemné. „Musím byť ostražitý. Verím však, že som dostatočne pripravený,“ uviedol.

Obaja tenisti sa dosiaľ stretli na súťažnom kurte iba raz. A bola z toho trojsetová bitka. V Casablanke 2010 uspel Wawrinka, v druhom dejstve mu však Kližan nepovolil ani hru.

Švajčiar má na Melbourne krásne spomienky. Práve tu sa dočkal pred tromi rokmi svojho premiérového triumfu na grandslamovom turnaji. O rok to dotiahol do semifinále, vlani sa však lúčil skoro. V osemfinále ho zastavil Kanaďan Milos Raonic.

Kližanovým maximom z Austrálie je tretie kolo spred troch rokov. Vlani sa turnaj pre neho skončil po úvodnom stretnutí.

V noci z pondelka na utorok sa v Melbourne predstaví najväčšia slovenská nádej – Dominika Cibulková (Češka Denisa Allertová).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Stan Wawrinka #Australian Open 2017