Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rok plný sĺz. Cibulková plakala od radosti

Lopta sa dotkla pásky a na druhú stranu siete sa prevalila len veľmi neochotne. Stačilo to však na to, aby Dominika Cibulková ležala na kurte v slzách. Boli prejavom radosti, akú slovenská tenistka predtým nezažila.

29.12.2016 11:00
tenis, dominika navara cibulkova, vitazka wta Foto: ,
Majsterka sveta. Dominika Cibulková s trofejou pre víťazku turnaja majsteriek.
debata

Bol to posledný úder Bratislavčanky v roku, na ktorý nikdy nezabudne. Pre drobné žieňa, ktoré ohúrilo svet, bol najúspešnejším v kariére. „Pred rokom a pol som ležala na nemocničnom lôžku. Teraz som si poležala opäť, ale na kurte a z úplne iných dôvodov. Pre takéto pocity driem celý život,“ hovorila Cibulková v predposledný novembrový deň.

V tých momentoch sa prihovárala hľadisku v Singapure z pozície novej šampiónky prestížneho turnaja majsteriek. Vo finále si poradila so svetovou jednotkou – Nemkou Angelique Kerberovou. Žiadnej inej Slovenke sa dovtedy čosi podobné nepodarilo.

Cibulková zavŕšila veľkým triumfom výnimočnú sezónu. Počas nej žiarila ako nikdy predtým. Okrem singapurského triumfu sa tešila z víťazstva na ďalších troch turnajoch WTA (v Linzi, Eastbourne a Katoviciach). Vo finále niektorého z podujatí si zahrala sedemkrát. Vďaka tomu sa vyšplhala na piatu priečku svetového rebríčka a na prémiách zarobila takmer štyri milióny amerických dolárov (pred zdanením).

Tenisová kráľovná. Na exhibícii ju korunoval... Foto: SITA, Marko Erd
TENIS: Tennis Champions 2016 Tenisová kráľovná. Na exhibícii ju korunoval Dominik Hrbatý.

Cibulková však nezbierala úspechy len na kurtoch. Životného okamihu sa dočkala aj v súkromí. V júni sa vydala. Za manžela si zobrala dlhoročného priateľa Michala Navaru. „Bolo to krásne, každý okamih sme si nesmierne užili,“ hovorila po svadobnom obrade.

Cibulková zároveň priznala, že ho takmer celý preplakala.

Jej fanúšikovia veria, že slzy radosti bude roniť aj v novom roku. Nik nepochybuje o tom, že malá-veľká bojovníčka urobí pre úspechy všetko.

Nech sa darí, Dominika!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Dominika Cibulková #Ročenka Pravdy 2016