Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan sa obul do zväzu: Nebyť mňa, hrali by ste v neandertálskej zóne

Slovenský tenista Martin Kližan zareagoval na kroky Slovenského tenisového zväzu, ktorý ho ešte v septembri potrestal za neúčasť na Davisovom pohári v Austrálii. Aj keď v novembri zväz informoval, že spor je zažehnaný, zdá sa, že to tak nie je. 27-ročný Bratislavčan sa k incidentu vrátil na svojom facebookovom profile. A vedenie slovenského tenisu vôbec nešetril. Prečítajte si, čo si Kližan o tom všetkom myslí.

13.12.2016 11:28 , aktualizované: 14:09
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan v 1. kole Roland Garros 2016.
debata (29)

Z facebooku Martina Kližana

Sezóna 2016 bola pre mňa veľmi psychicky náročná, keďže som skoro štyri mesiace nehral turnaje a prakticky som nemohol robiť žiadnu kondičnú prípravu počas celého roka kvôli môjmu zraneniu na pravom chodidle.

Táto sezóna mi jasne dala najavo, že už nie som najmladší a že musím pre svoje zdravie robiť ešte viac ako kedysi. Zdravie mám len jedno a preto som sa odhlásil z nespočetného množstva turnajov a tak isto som sa rozhodol neísť do Austrálie na Davis Cup.

Navštívil som veľmi veľa doktorov a tí sa zhodli v jednoznačnej odpovedi, že riziko obnovenia zranenia za takýchto podmienok (zmena povrchu + zápasy na päť setov) je obrovské a všetci z nich mi odporučili sa na DC nezúčastniť.

Ohľadne turnaja hneď po DC, na ktorý som nastúpil a prehral za 40 minút, prosím naštudujte si pravidlá ATP o odhláškach a keď ich budete vedieť, tak sa ma to už nebudete musieť pýtať, že: "Prečo si to musel hrať?!“

To, že sa tu pán Moška s pánom Mečířom oháňajú nejakou zmluvou, ktorá bola podpísaná na základe prijatia do NTC, je maximálne smiešne, nakoľko som v NTC skončil pred siedmimi rokmi. Splatil som Vám za moje pôsobenie v NTC 100-tisíc eur a v 20 rokoch som odišiel. Mojimi výkonmi v DC som Vám zarobil niekoľkonásobne viac, ako ste vy do mňa investovali (to rátam aj tie vymyslene čiastky, ktoré ste si tam akože narátali).

Už ste asi zabudli, na čom a na koho výkone záležala niekoľko státisícová zmluva s Tiposom a x ďalšími, že? To ste si nedali do toho Vášho "dlhu“ voči mne. Pochopte prosím Vás jednu vec. Už desať rokov hrám DC, chýba mi šesť stretnutí a dostanem cenu za oddanosť voči krajine z ITF, ktorú má len veľmi málo tenistov v histórii.

Pochopte, že vždy som bol hrdý Slovák, vždy som rád reprezentoval našu krásnu krajinu a vždy rád budem. Ale ak si myslíte, že príjmem nadmerné riziko zranenia sa v reprezentačnom tričku, že obetujem moje najlepšie roky, na ktoré som do prdele pracoval 24 rokov, stratil som detstvo, kamarátov, jedine co som poznal bol tenisový kurt, rodičia mali kvôli môjmu tenisu neustále problémy v práci, že to všetko zahodím, len aby ste vy a Vaše "vedenie“ boli štastní, tak na to veľmi rychlo zabudnite.

Venujte sa prosím Vás dôležitejším veciam, ako sú napríklad nespočetné množstvo zranených v NTC, prečo mladí hráči a hráčky nechcú ísť k Vám a radšej uprednostnia Empire v Trnave. Prečo držíte kondičného trénera pána Olasza už 11 rokov bez akýchkoľvek ďalších kurzov, školení, vzdelavaní sa o kondičnej príprave a novými metódami?

Prečo ste týmto laxným prístupom zničili nespočetné množstvo mladých a nádejných tenistov a tenistiek? Prečo ste doteraz nemali žiadnu normálnu formu regenerácie vo Vašom NTC, keď tam majú byť len tí najlepší z najlepších? Prečo, keď odbije 17. hodina, tak v NTC sa nenachádza žiaden tenisový tréner?

Prečo ste klamali, ze Hawkeye sa bude využívať hlavne aj ako tréningová pomôcka, len aby ste dostali dotáciu 200-tisíc eur (tréningové využitie je nulové)? Prečo po kauze Karol Beck a doping sa akože nevedelo, ako sa to stalo a pritom hneď potom mal Gabovič (tréner Dominka Hrbatého) zákaz vstupu a spolupráce s hráčmi nad 10 rokov?

Prečo miesto tenisových (3) kurtov v hlavnej hale NTC, stoja bedmintonové, keď je stále problém s kurtami? Toto zabíja slovenský tenis pán Moška a pán Macko! A nie to ze Kližan nastúpil v DC "iba“ na 14 stretnutí z 15. Buďte radi, že ma máte, inak by bolo Slovensko v šiestej neandertálsko-svetovej zóne…

Dvadsaťsedemročný Martin Kližan, člen TK Slávia STU Bratislava, sa stal v ankete Slovenského tenisového zväzu na sklonku tejto sezóny Tenistom roka 2016. V tomto bilančnom hodnotení triumfoval po piaty raz aj preto, že na hlavnej profesionálnej úrovni získal tituly vo dvojhre v holandskom Rotterdame a nemeckom Hamburgu, zhodne so štatútom ATP World Tour 500.

Vo štvorhre sa rovnakým spôsobom presadil v chorvátskom Umagu. Kližan ako jediný z ocenených chýbal na galavečere spojenom s odovzdávaním cien najlepším.

Na Kližanove výroky zareagoval aj STZ: „Slovenský tenisový zväz sa rozhodol, že nebude komentovať vyjadrenia Martina Kližana.“

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan