Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvládol to. Del Potro dohrával zápas so zlomeným prstom

Argentínsky tenista Juan Martín Del Potro v nedeľu v chorvátskom Záhrebe proti domácemu Marinovi Čiličovi v rámci finále Davisovho pohára 2016 reprezentačných družstiev mužov dohrával so zlomeným prstom na nedominantnej ľavej ruke.

28.11.2016 11:14
Juan Martín Del Potro Foto: ,
Juan Martín Del Potro.
debata

„Stalo sa to, keď som počas piateho setu chcel chytiť loptičku po súperovom nevydarenom podaní,“ povedal 28-ročný niekdajší štvrtý muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre. Citoval ho napríklad Daily Mail.

Víťaz newyorských grandslamových US Open 2009 Del Potro predviedol svoj premiérový obrat z manka 0:2 na sety. Triumfoval 6:7 (4), 2:6, 7:5, 6:4, 6:3. Vyrovnal tým na 2:2 a pre hostí potom pridal šampiónsky tretí bod Federico Delbonis v dueli s Ivom Karlovičom. Argentína získala „šalátovú misu“ prvý raz v histórii.

„Ten zlomený prst ma ani trochu netrápi, keď je vyvážený dobytím Davis Cupu,“ podotkol Del Potro a k súboju s rovesníkom Čiličom dodal: „Bol to emočne vysiľujúci duel a priniesol mi jedno z najcennejších víťazstiev. Zostával som pozitívne nastavený a zakázal som si skloniť hlavu aj za toho stavu 0:2 na sety. Pri tejto príležitosti ešte raz ďakujem všetkým, ktorí ma uchránili od ukončenia aktívnej činnosti pod vplyvom všetkých tých zranení z ostatných rokov. Bol som veľmi blízko k tomu, aby som už nikdy nehral, a teraz som tu v tejto situácii…“

debata chyba
Viac na túto tému: #Juan Martín Del Potro #Chorvátsko - Argentína