Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mečíř a Lipták ďalej kapitáni, Kližan s Lackom sa ospravedlnili

Miloslav Mečíř a Matej Lipták budú aj v sezóne 2017 kapitánmi slovenských tenisových reprezentačných družstiev v Davisovom pohári mužov, resp. Pohári federácie žien.

25.11.2016 18:10
Lipták, Mečíř Foto:
Matej Lipták (vľavo) a Miloslav Mečíř.
debata

Slovenský tenisový zväz (STZ) oznámil ich pokračovanie vo funkciách na svojom webe po piatkovom zasadnutí exekutívy. Mečíř je šéfom realizačného tímu v DP počas celej éry samostatnosti SR, osobný tréner Dominiky Cibulkovej Lipták prevzal taktovku v PF od sezóny 2009.

STZ ďalej informoval, že Martin Kližan a Lukáš Lacko sa ospravedlnili Mečířovi za porušenie zmluvy. Výkonný výbor STZ zobral na vedomie rozhodnutie generálneho sekretára Igora Mošku a odvolacej komisie vo veci odvolania Kližana a Lacka proti trestu za porušenie zmluvy so STZ (pokuta 20 000 eur, resp. 10 000 eur a zhodne podmienečné vylúčenie z reprezentácie na jeden rok).

"V dňoch 22. a 24. novembra sa konalo zasadnutie odvolacej komisie ako poradného orgánu generálneho sekretára vo veci odvolania hráčov Martina Kližana a Lukáša Lacka proti trestu za porušenie zmluvy so STZ. Na zasadnutiach komisie sa obaja hráči ospravedlnili kapitánovi Miloslavovi Mečířovi a vysvetlili dôvody svojej neúčasti na zápase Davis Cupu v septembri v Austrálii. Zároveň sa vyjadrili, že ich mrzí vzniknutá situácia. Zdôraznili, že v budúcnosti chcú naďalej so záujmom reprezentovať Slovensko. Obaja sa so STZ dohodli na spôsobe vyriešenia pokuty,“ uvádza sa v komuniké.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Mečíř #Martin Kližan #Lukáš Lacko #Matej Lipták #STZ