Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bieda a zmar Karolíny Schmiedlovej. Pomôcť jej má Michal Mertiňák

Michal Mertiňák sa stal v rámci programu Národného tenisového centra (NTC) novým trénerom slovenskej tenistky Karolíny Schmiedlovej.

21.11.2016 10:30
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata (4)

"Nebolo to len moje rozhodnutie, ale zhodli sme sa na tom s trénermi v NTC. Keďže som skončil spoluprácu s hráčmi, ktorých som mal na starosti, čo boli Paťo Fabian a Maťo Blaško, tak som bol voľný a nič už nestálo v ceste začať s Kajou. Rád som prijal túto ponuku. Myslím si totiž, že Kaja je vynikajúca hráčka a momentálne jej rebríček nezodpovedá tomu, na akú výkonnosť má a kde by mala byť. Je jasné, že tento rok mala slabšie výsledky, ale to sme ako hráči zažili všetci. Raz boli lepšie a inokedy horšie obdobia,“ povedal niekdajší 12. muž svetového rebríčka ATP vo štvorhre Mertiňák pre web Tenisový svet.

„Dúfam, že pod mojím vedením sa všetko vráti do starých koľají, nech ju tenis baví a užíva si to. A s tým sú spojené aj výsledky a posun v rebríčku. Musíme veriť, že nájdeme ten správny tím ľudí a Kaja bude zdravá počas celej sezóny,“ skonštatoval Tenista roka 2009 v SR Mertiňák. Tridsaťsedemročný semifinalista deblovej časti šampionátu ATP World Tour Finals 2009 pracuje pre Slovenský tenisový zväz (STZ) od 1. septembra.

Držiteľ Ceny za oddanosť reprezentácii v Davisovom pohári od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Mertiňák naposledy hral na medzinárodnej úrovni 3. marca na challengeri vo francúzskom Quimperi. Od augusta 2014 do februára 2016 pritom nútene pauzoval primárne pre operáciu lakťa dominantnej pravej ruky. Po návrate stihol iba štyri turnaje.

Rodák z Považskej Bystrice Mertiňák je bývalým 129. hráčom svetového rebríčka vo dvojhre. V roku 2006 triumfoval v singli na bratislavskom challengeri Slovak Open. Vo štvorhre nazbieral 13 trofejí na hlavnej profesionálnej úrovni ATP World Tour. V roku 2005 bol v debli vo štvrťfinále Wimbledonu s Dominikom Hrbatým, v rovnakej sezóne sa podieľal na prieniku tímu Slovenska až do finále Davis Cupu.

Dvadsaťdvaročná Košičanka Karolína Schmiedlová vlani figurovala na 26. priečke v singlovom renkingu WTA. Momentálne sa nachádza až na 228. mieste, vo vážnom ohrození je jej prienik nad čiaru kvalifikácie januárových melbournských grandslamových Australian Open. V apríli sa stal jej koučom Čech Jaroslav Levinský, ktorý vystriedal krajana Milana Martinca pôsobiaceho v tejto funkcii šesť rokov, zmena však nepriniesla pozitívny efekt.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová #Michal Mertiňák