Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová nekončí, tenis ju baví aj v tretej stovke rebríčka

Bývalá špičková hráčka Daniela Hantuchová (33) sa usadila v tretej stovke rebríčka WTA, ale tvrdí, že tenis si teraz užíva viac ako kedykoľvek predtým.

19.11.2016 11:14
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

Zdôraznila, že kým je zdravá, nechystá sa ukončiť kariéru. Víťazka siedmich turnajov vo dvojhre a ďalších deviatich vo štvorhre na hlavnom ženskom okruhu WTA to uviedla v rozhovore pre denník Šport.

„Tenis milujem tak veľmi, že mi je jedno, či hrám na ústrednom wimbledonskom dvorci alebo na malom turnaji ITF. Chodím na turnaje preto, lebo naozaj chcem. Stále ma neopustila chuť bojovať a drieť na sebe. To je pre mňa dôležité,“ povedala Hantuchová pre sobotňajšie vydanie Športu.

Bývalá päťka svetového ženského renkingu Hantuchová končila rok 2015 na 81. priečke rebríčka a za ostatných 12 mesiacov spadla na súčasné 227. miesto. Podľa vlastných slov si práve počas uplynulej sezóny uvedomila, že už nikomu nemusí nič dokazovať, ale tenis ju napriek tomu stále náramne baví. „Pokračujem v kariére, lebo tenis milujem. Rebríčkom sa už absolútne nezaoberám. Keby som sa na to pozerala cez výsledky, odmeny a rebríček, dávno by som skončila. Môj tenisový život je konečne len o čistej radosti a nadšení z toho, že môžem robiť taký krásny šport,“ skonštatovala niekdajšia slovenská jednotka a teraz národná osmička.

Hantuchová počas kariéry bola v semifinále Australian Open, dvakrát vyhrala prestížny turnaj kategórie Premier Mandatory v Indian Wells, bola členkou víťazného družstva v Pohári federácie a má aj kariérny Grand Slam v miešanej štvorhre. V práve skončenej sezóne sa však popradská rodáčka začala objavovať už aj na turnajoch nižšej kategórie ITF, resp. o účasť na podujatiach hlavného okruhu musela bojovať v kvalifikáciách. Na grandslamových turnajoch sa nedostala cez 1. kolo, hoci v Paríži aspoň absolvovala víťaznú kvalifikáciu. Za celú sezónu zdolala iba päť hráčok z elitnej svetovej stovky. Napriek tomu jej nechýba chuť do ďalšej práce. „V minulosti mi trochu trvalo, kým som si všetko zrovnala v hlave. Stále som mala pocit, že musím iba víťaziť. Namiesto toho, aby som si vážila, čo všetko som dosiahla. Teraz sa veľmi teším aj na zimnú prípravu. Každý večer síce padnem do postele od únavy, ale s pocitom dobre vykonanej práce,“ doplnila pre Šport Daniela Hantuchová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová