Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Neuspokojím sa. Takýto úspech ma posúva vpred

Lopta sa obtrela o pásku. A len s ťažkosťami sa prevalila na druhú stranu siete. Dvakrát sa odrazila od zeme. Moment, na ktorý Dominika Cibulková (27) do konca života nezabudne.

30.10.2016 18:09
Dominika Cibulková, vlajka, trofej Foto: ,
Dominika Cibulková so slovenskou vlajkou a trofejou zo Singapuru.
debata (3)

Slovenská tenistka sa po poslednej výmene finálového zápasu turnaja majsteriek zvalila na zem a plakala (spolu s rodičmi, manželom, členmi tímu).

Práve zdolala svetovú jednotku – Nemku Angelique Kerberovú. Zverenka Mateja Liptáka dosiahla v Singapure nielen najväčší úspech v kariére, ale postarala sa aj o jeden z najpamätnejších okamihov v histórii slovenského športu.

„Zo Singapuru sme mali letieť na dovolenku na Maledivy. Ideme však domov, aby sme si užili oslavy,“ vravela 27-ročná hráčka v konferenčnom hovore pre slovenské médiá. Od dnes jej vo svetovom rebríčku patrí piata priečka. Tak vysoko sa pred ňou spomedzi Sloveniek vyšplhala len Daniela Hantuchová.

O finálovom výkone
Od prvej po poslednú loptu som hrala svoj najlepší tenis. Predošlý zápas v základnej skupine, ktorý som s Kerberovou prehrala, mi dodal sebavedomie. Vedela som, že na ňu mám. Útočila som z forhendu, vychádzal mi servis. Všetky aspekty sa spojili a dočkala som sa najväčšieho momentu kariéry.

O záverečných loptách
Od prvého do posledného okamihu som bola naplno sústredená. Mala som plán, vedela som, čo idem robiť. Pri prvom mečbale som si uvedomila, čo sa deje. Dostala som do hlavy iné emócie, aké som chcela. To je však ľudské. Napokon som však ukázala, aká som silná. Na poslednú loptu veru nezabudnem. Tŕpla som, či prejde na druhú stranu. Keď sa tak stalo, zažila som najkrajšie emócie v živote. Priznám sa, že po tlačovke som sa v šatni rozplakala.

Finále vo videozostrihu.

O premenenom mečbale
V hlave som vtedy nemala žiadnu myšlienku. Vo vnútri sa mi miešalo len šťastie a nadšenie. Je to odmena za tie roky driny. Práve preto robím tento šport, ktorý milujem. Mala som v kariére aj náročnejšie chvíľky, ale bez toho by to nešlo.

O slovenskej vlajke
Z hľadiska mi ju hodili fanúšikovia. V hale ich bolo niekoľko desiatok. Vzala som si ju na kurt, tak som to skrátka cítila.

O svetovej päťke
Pred niekoľkými mesiacmi mi tréner povedal: Domi, máš za sebou skvelú prvú polovicu sezóny. Pred tebou je druhá polovica. Môžeš skončiť piata na svete. Vieš o tom? Veľmi som tomu neverila, ale tréner ma skvele motivoval. Dôležité je, že som si to uhrala sama. Viem, že do tejto spoločnosti patrím.

O oslavách
Zo Singapuru sme mali letieť na dovolenku na Maledivy. Ideme však domov, aby sme si užili oslavy. Takýto úspech si ich zaslúži.

O najväčšom úspechu v kariére
Samozrejme, nič viac som nedokázala. Je to niečo, čo ma nesmierne posúva vpred. No neuspokojím sa. Chcem sa posunúť ešte ďalej a neustále sa zlepšovať. Dokázala som si, že na to mám. Takéto niečo je viac ako sen.

O rodičoch
Je pre mňa nesmierne dôležité, že tu so mnou boli. Mám dojem, že práve tu prežili najväčšie šťastie v živote.

Cibulkovej cesta za titulom
Základná skupina: Cibulková (SR-7) – Kerberová (Nem.-1) 6:7 (5), 6:2, 3:6, Cibulková (SR-7) – Keysová (USA-6) 1:6, 4:6, Cibulková (SR-7) – Halepová (Rum.-3) 6:3, 7:6 (5). Semifinále: Cibulková (SR-7) – Kuznecovová (Rus.-8) 1:6, 7:6 (2), 6:4. Finále: Cibulková (SR-7) – Kerberová (Nem.-1) 6:3, 6:4.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Angelique Kerberová #turnaj majsteriek 2016