Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Mala som svetovú jednotku takmer na lopate...

Slovenská tenistka Dominika Cibulková v nedeľu nebola ďaleko od svojho tretieho víťazstva nad úradujúcou líderkou renkingu, prvého po viac ako štyroch rokoch.

23.10.2016 20:35
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (3)

Nad Nemkou Angelique Kerberovou viedla na šampionáte WTA Finals v Singapure 2:1 s brejkom v treťom sete, napokon prehrala 6:7 (5), 6:2, 3:6. „Mala som svetovú jednotku takmer na lopate… Som rada, že som na úvod turnaja predviedla dobrý tenis. O to viac ma mrzí neúspech. Škoda, že zvíťaziť mohla len jedna,“ povzdychla si Cibulková v konferenčnom telefonáte pre slovenské médiá. S prvými ženami hierarchie to teraz má 2:11, zdolala Dánku Caroline Wozniacku na Wimbledone 2011 a Bielorusku Viktoriu Azarenkovú na Roland Garros 2012.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka sa dostala v úvodnom sete z 2:4 na 5:4 aj 6:5, v neskoršom tajbrejku tesne ťahala za kratší koniec. „Spočiatku som bola trochu nervózna, premotivovaná. V prvých 3–4 gemoch som sa hľadala. Postupne som však chytila ten môj tranz. Obojstranne to bol súboj tej najvyššej úrovne, v takých rozhodujú detaily, rozdiely sú minimálne. Bolo to o niekoľkých loptách, ktoré som nezvládla. Stáli ma zápas,“ podotkla 27-ročná Bratislavčanka.

Cibulková aj Kerberová mali na konci štatistiku +7 pri porovnaní „winnerov“ a zlyhaní (40:33, resp. 34:27). Debutantka medzi elitou neochvejne búšila, narážala však na skvelú defenzívu hroziacu protiútokmi pri najmenšom poľavení. „Bol to určite najkvalitnejší duel z tých našich doterajších deviatich, budem si ho dlho pamätať. Sústavne som Nemku tlačila a riadila som hru, ale predsa som prehrala, aj taký býva tenis. Ona je svetovou jednotkou najmä vďaka tomu, že má výborný pohyb a dokáže súperku nútiť hrať ďalší a ďalší extra úder. Odovzdala som na kurte všetko, ale nestačilo to,“ povzdychla si osmička hodnotenia Cibulková, ktorá vo vzájomke zaostáva 4:5, hoci viedla 4:0.

Laureátka bilančného ocenenia Návrat roka 2016 Cibulková si v utorok približne po 15.00 h SELČ zmeria sily s Američankou Madison Keysovou, s ktorou stojí negatívne 0:3: „Tie zápasy boli už dávnejšie, dnes som výkonnostne inde ako vtedy. Výkon proti Kerberovej mi dodal sebavedomie. Musím dobre zregenerovať a stopercentne sa pripraviť. Všetky sme v tomto štádiu sezóny unavené, je to strašne náročné. Bojovala som však o to, aby som sa na WTA Finals dostala, a chcem podávať zodpovedajúce výkony a ísť ďalej.“ Keysová takisto ako Cibulková zažíva premiéru na „Masters“. V nedeľu podľahla 2:6, 4:6 Rumunke Simone Halepovej.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Angelique Kerberová