Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Okrem pokuty ďalší trest. Kyrgios si dva mesiace nezahrá

Austrálsky tenista Nick Kyrgios na základe vyšetrovania dostal dodatočný trest od Asociácie tenisových profesionálov.

17.10.2016 11:13
Nick Kyrgios Foto: ,
Nick Kyrgios.
debata

ATP mu vyrubila pokutu 25 000 USD a dištanc na osem týždňov s platnosťou do 15. januára 2017. V druhom prípade však suspendáciu zredukujú na tri týždne do 7. novembra 2016, ak 21-ročný 14. muž svetového rebríčka vo dvojhre Kyrgios absolvuje poradenský program u športového psychológa alebo alternatívu tohto typu schválenú ATP.

Rodák z Canberry Kyrgios už minulý týždeň dostal pokutu dovedna 16 500 USD za svoje správanie 12. októbra počas zápasu 2. kola dvojhry s Nemcom Mischom Zverevom na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex na tvrdom povrchu v čínskom Šanghaji. ATP mu dala najvyššiu možnú sankciu 10 000 USD za nedostatok maximálneho úsilia, 5000 USD za verbálne napadnutie diváka a 1500 USD za nešportové správanie. Kyrgios, ktorý v týždni pred Šanghajom získal titul v japonskom Tokiu, si vyslúžil bučanie a pískanie z tribún, keď súboj s M. Zverevom „odpochodoval“ zjavne bez záujmu uspieť. Prehral 3:6, 1:6.

„Po dnešnom zverejnení rozhodnutia ATP sa ešte raz chcem ospravedlniť za udalosti zo Šanghaja. Sezóna bola dlhá a ja som už ku koncu leta bojoval so zraneniami aj ďalšími okolnosťami. Ázijská časť bola zvlášť náročná a moje telo po tom triumfe v Tokiu a náročnom cestovaní napokon vypovedalo poslušnosť – fyzicky aj mentálne. Nie je to výhovorka a ja si veľmi dobre uvedomujem, že sa musím ospravedlniť fanúšikom v Šanghaji aj na celom svete a organizátorom turnaja, ktorí si počínajú úžasne. Mrzí ma, že môj tenisový rok sa skončil takýmto spôsobom a nebudem mať šancu pokračovať v boji o koncosezónny šampionát. Bol to pre mňa dôležitý cieľ. Chápem a rešpektujem verdikt ATP a využijem ten čas na to, aby som sa stal lepší na kurte aj mimo neho. Ešte raz sa hlboko ospravedlňujem a teším sa na návrat v roku 2017,“ uviedol Kyrgios v komuniké na svojom oficiálnom webe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nick Kyrgios