Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serenu Willamsovú vyradilo rameno, na turnaji šampiónov si nezahrá

Serena Williamsová pre zranenie ramena odriekla účasť na koncosezónnom "výberovom" tenisovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals v Singapure. Američanka to oznámila v nedeľu po tom, ako sa skompletizoval zoznam ôsmich najlepších singlistiek s právom štartu vrátane Slovenky Dominiky Cibulkovej.

17.10.2016 09:14
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová.
debata (1)

„Veľmi som sa tešila, že si tento rok zahrám v Singapure proti najlepším tenistkám na svete. Žiaľ, dozvedela som sa smutnú správu od svojho lekára, že ma čaká séria procedúr s ramenom, pre ktorú nebudem na dvorcoch niekoľko nasledujúcich týždňov. Singapur mi bude chýbať, ale verím, že sa tam znova vrátim,“ odkázala 22-násobná grandslamová šampiónka vo videu zverejnenom na wtatennis.com.

Serena v tomto roku hrala iba na ôsmich turnajoch, zbierku titulov si rozšírila o dva – v Ríme a vo Wimbledone. Na súťažný zápas nenastúpia od semifinálovej prehry s Karolínou Plíškovou na US Open.

Uvoľnená singapurská miestenka momentálne patrí Britke Johanne Kontovej, na tohtotýždňovom turnaji v Moskve ju ešte môžu predstihnúť Španielka Carla Suárezová-Navarrová alebo Ruska Svetlana Kuznecovová, nie však obe.

Istotu účasti majú Angelique Kerberová (Nem.), Agnieszka Radwanská (Poľ.), Simona Halepová (Rum.), Karolína Plíšková (ČR), Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.), Madison Keysová (USA) a prvý raz v kariére Dominika Cibulková.

Vo štvorhre sa kvalifikovali dvojice Caroline Garciová, Kristina Mladenovicová (Fr.), Martina Hingisová, Sania Mirzová (Švaj./India), Bethanie Matteková-Sandsová, Lucie Šafářová (USA/ČR), Jekatarina Makarovová, Jelena Vesninová (Rus.), Čchan Jüng-ťan, Čchan Chao-čching (Taiw.), Tímea Babosová, Jaroslava Švedovová (Maď./Kaz.), Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR) a Julia Görgesová, Karolína Plíšková (Nem./ČR).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams