Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá Čepelová do semifinále v Tokiu, je rada, že to zvládla

Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila za 131 minút 3:6, 6:4, 6:1 nad rovnako nenasadenou domácou Kurumi Narovou v stretnutí piatkového štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International Hashimoto Sogyo Japan Women's Open Tennis v japonskom Tokiu (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch).

16.09.2016 13:50
Jana Čepelová Foto: ,
Jana Čepelová.
debata

Zverenkyňa Martina Zathureckého si v sobotu v semifinále približne po 6.30 h SELČ zahrá s americkou sedmičkou podujatia Christinou McHalovou, kedysi 24. v systéme. Už má istotu 110 bodov do hodnotenia a prémie 11 300 USD brutto.

„Som veľmi rada, že som dnešné štvrťfinále zvládla, bol to náročný deň. Pár hodín sme čakali vinou dažďa a napokon nás presunuli do haly, v ktorej bol trochu rýchlejší povrch. Teší ma, že som si naň po čase zvykla a dokázala som moju hru zlepšiť, čo viedlo k víťazstvu,“ uviedla Jana Čepelová pre agentúru SITA.

Dvojhra – štvrťfinále:
Jana Čepelová (SR) – Kurumi Narová (Jap.) 3:6, 6:4, 6:1 za 131 minút

Dvadsaťtriročná Košičanka Čepelová, aktuálne 115. v renkingu, čelila 24-ročnej bývalej 32. žene počítačového poradia Narovej (81.) premiérovo v kariére. McHalovú (53.) zdolala 7:6 (3), 2:6, 6:4 v sezóne 2013 v 1. kole na grandslamovom Roland Garros vo francúzskej metropole.

„Hrala som proti McHalovej už dosť dávno pred troma rokmi na antuke v Paríži. Budem sa snažiť čo najlepšie zregenerovať a pripraviť na semifinále,“ predznamenala Slovenka.

Niekdajšia členka Top 50 Čepelová je vo svojom prvom semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni (nevrátane „challengerovej“) od júla 2014, keď sa jej to podarilo na antuke vo švédskom Bastade. Dosiaľ jediné finále si zahrala predvlani v apríli na zelenej antuke v americkom Charlestone. V nezáväznom online prepočtovom svetovom rebríčku figuruje Čepelová na 101. mieste. Sobotňajší úspech by ju vyniesol približne o desať priečok vyššie presne nad suspendovanú slávnu Rusku Mariu Šarapovovú.

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Jana Čepelová