Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Andrej Martin: Šanca na postup? Aj v najsilnejšom zložení by bola malá

Prežíva životnú sezónu. Je sebavedomejší, skúsenejší. A verí, že na dobré výkony nadviaže aj v Austrálii. Andrej Martin (26) bude najväčšou oporou Slovákov v boji s domácim favoritom.

15.09.2016 13:48
Andrej Martin Foto:
Andrej Martin počas prípravy v Austrálii.
debata

„Hájime česť svojej krajiny, a tak si chceme každý okamih na kurte užiť, podať výkon, po ktorom budeme spokojní,“ referuje zo Sydney bratislavský rodák.

Rovnako ako v Maďarsku, aj teraz budete tímovou jednotkou. Vyhovuje vám to, či spôsobuje väčší tlak?
Vnímam to len ako štatistickú záležitosť. V prvom rade je pre mňa cťou byť súčasťou tímu a mať možnosť pomôcť mu čo najviac. Rovnako to berie každý z nás.

Ste pripravený na pozíciu lídra aj v takomto náročnom a dôležitom stretnutí?
V tejto sezóne som dosiahol životné výledky. Bol by som rád, keby som na ne nadviazal aj v Austrálii. Som podstatne sebavedomejší a skúsenejší, čo sa v takýchto zápasoch môže prejaviť. Uznávam, sme v pozícii outsidera. Napriek tomu sa na stretnutie tešíme. Hráme na prekrásnom dvorci, bude na ňom skvelá atmosféra. Hájime česť svojej krajiny, a tak chceme podať výkon, po ktorom budeme spokojní. To všetko sú základné predpoklady pre dobrý výsledok.

V akej nálade je tím? Nominácii predchádzali nepríjemné okolnosti v súvislosti s neúčasťou Martina Kližana a Lukáša Lacka…
Myslím si, že nás to stmelilo. Samozrejme, s Martinom a Lukášom by sme boli silnejší. V tomto zložení sme sa však prebojovali do play off, a tak máme veľkú motiváciu, aby sme dokázali ešte viac a potešili ľudí na Slovensku.

Ako vnímate rozhodnutie Kližana a Lacka necestovať do Austrálie?
Nerád by som to hodnotil. Neviem, nakoľko vážne boli ich dôvody. Spôsob, akým to oznámili, nebol šťastný. Norbert Gombos musel po dodatočnej nominácii zrušiť cestu po turnajoch v Ázii, kde sa mu konečne začínalo dariť a po zranení zbieral stratené body. My sme tiež do poslednej chvíle nič netušili. Nikto nám nič nedal vedieť a o ich rozhodnutí sme sa dozvedeli až z novín, čo by sa v kolektíve nemalo stávať.

Je aj pri neúčasti Kližana a Lacka cieľom tímu postup do svetovej skupiny?
Iný cieľ nemáme od rozlúčky so svetovou skupinou. A keďže vzhľadom na kvality súpera, vonkajšie prostredie i povrch by bola naša šanca na postup aj v najsilnejšom zložení malá, ostáva cieľom postup. Pobijeme sa oň.

Aké podmienky ste našli v Austrálii?
Príprava prebiehala bez problémov. Organizácia je výborná. Až na to, že na hlavnom dvorci sme nemohli príliš trénovať, keďže tráva sa príliš rýchlo ničí. Trénovali sme preto v inom klube, kde však povrch nie je práve v najlepšom stave. Na trávu nie sme zvyknutí, preto by sme potrebovali na nej odohrať čo najviac zápasov. Verím, že sa budeme riadiť heslom: ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Martin #Davisov pohár