Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ste favoritmi, zopakoval Mečíř Austrálčanom

V utorok absolvovali slovenskí tenisti vyše hodinový tréning v Ken Rosewall Arene, kde usporiadatelia šetria a neustále zakrývajú trávu zápasového dvorca.

13.09.2016 12:59
Miroslav Mečíř Foto: ,
Miloslav Mečíř.
debata

Domácich novinárov na stretnutí so slovenskými tenistami pred daviscupovým súbojom play-off o svetovú skupinu 2017 Austrália – Slovensko zaujímali spomienky kapitána Miloslava Mečířa na Sydney z aktívnych čias. Pýtali sa aj na šance oboch tímov a tiež dôvod, prečo v slovenskom družstve chýbajú rebríčkovo dvaja najlepší hráči Martin Kližan a Lukáš Lacko. Pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu to zo Sydney potvrdil vedúci slovenskej výpravy Vladimír Habas.

Kapitán Mečíř zopakoval, čo už z jeho úst odznelo na tlačovke v Bratislave: „Austrálčania sú favoritmi súboja. Majú silnejší tím i väčšie skúsenosti na tráve. Potvrdiť to však musia na dvorci. Pod absenciu dvoch najlepších slovenských tenistov sa podpísal ich zdravotný stav.“ Habas doplnil aj čo-to k Austrálčanom a ich jednotke Nickovi Kyrgiosovi. „Mám informácie, že už trénuje.“ Podľa vyjadrení austrálskej jednotky v médiách je veľká šanca, že ho diváci v závere týždňa uvidia v akcii na tráve v Olympijskom parku. „Nebol by som tu, keby som nechcel hrať,“ cituje Kyrgiosa, ktorý mal po US Open zdravotné problémy, webstránka Tennis Australia. Z hráčov SR sa novinári pýtali iba na skúsenosti Andreja Martina s austrálskymi tenistami. Andrej pripomenul aktívnu bilanciu s lídrom domácich Nickom Kyrgiosom 1:0 – stretli sa v roku 2014 na antuke v Heilbronne a Slovák vyhral v prvom kole 6:1, 6:4. Zastúpenie austrálskych médií na slovenskej TK bolo skromnejšie.

V utorok absolvovali slovenskí tenisti vyše hodinový tréning v Ken Rosewall Arene, kde usporiadatelia šetria a neustále zakrývajú trávu zápasového dvorca. Práve tam sa bude v dňoch 16.- 18. septembra odohrávať súboj play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2017 reprezen­tačných družstiev mužov. Hlavná príprava prebieha na tráve v Hunters Hill Tennis Clube, kde má Mečířov tím z piatich trávových kurtov k dispozícii dva. V stredu večer majú súperi prvé stretnutie na bankete, vo štvrtok je žreb o 11.00 h miestneho času (3.00 SELČ) a v piatok v rovnakom čase štartuje stretnutie prvými dvojhrami.

O hostiteľskej výhode pre Austráliu rozhodol dodatočný žreb v londýnskom sídle ITF. Víťaz sa budúci rok predstaví vo svetovej skupine (žreb bude vo štvrtok 22. septembra). Zdolaný bude hrať v I. skupine regionálnej zóny. Austrália je 10. v daviscupovom renkingu krajín ITF, Slovensku patrí 17. priečka. Austrália, ktorú od tejto sezóny vedie niekdajší líder hodnotenia ATP vo dvojhre Hewitt, je prostredníctvom 28 celkových triumfov druhou najúspešnejšou krajinou po USA (32) v histórii Davis Cupu. Zatiaľ naposledy sa radovala v sezóne 2003.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Mečíř #Davisov pohár #Austrália - Slovensko