Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mečíř už pozná odpoveď. Kližan do Austrálie nepoletí

S ním? Či bez neho? Otázka, ktorú v posledných dňoch riešil najmä Miloslav Mečíř. Kapitán slovenského daviscupového tímu na ňu očakával odpoveď od Martina Kližana. V stredu ju dostal. A nepotešila ho.

07.09.2016 18:00
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata (2)

„Je mi to veľmi ľúto. K slovenskému tímu sa však pred stretnutím v Austrálii nemôžem pripojiť. Vzhľadom k pretrvávajúcim problémom s nohou a po diskusii môjho rozvrhu s trénerom, agentom, doktorom a zvyškom tímu sme urobili kolektívne rozhodnutie, že hrať na tráve by pre mňa bolo príliš riskantné,“ napísala na svojom facebookovom konte národná jednotka.

Len deň predtým sa bratislavský rodák ocitol v oficiálnej nominácii Mečířa. Už pri jej oznámení však šéf slovenskej lavičky vyjadril vážne pochybnosti nad účasťou Kližana v Austrálii, kde Slováci zabojujú o vytúženú miestenku vo svetovej skupine najprestížnejšej tímovej súťaže.

„Martin je už doma, no komunikujem s ním zatiaľ iba cez jeho amerického agenta. Je to na dlhé lakte. Neviem, prečo zvolil túto taktiku. Dostal som lekársky papier s jeho odhláškou z miešanej štvorhry na US Open, v ktorom sa píše, že do 17. septembra by nemal hrať. Verím však, že sa dá zdravotne dokopy, aby v Sydney mohol nastúpiť aspoň v posledný deň,“ hovoril na tlačovej besede Mečíř.

V stredu už priznal, že od Kližanovej účasti veľa neočakával. „Predpokladal som, že v našom tíme bude napokon chýbať,“ uviedol pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Kližan nepomôže Slovákom v druhom stretnutí v rade. Predtým necestoval s tímom ani do Maďarska (3:0). Dôvodom tentoraz neboli zdravotné problémy, ale štart na turnaji v Hamburgu.

Kližana by mal v Sydney, dejisku stretnutia, nahradiť Jozef Kovalík. V súčasnosti 126. hráč svetového rebríčka. Kližanovi v ňom patrí 29. priečka.

Úspešnejší zo stretnutia si zabezpečí postup medzi najlepších šestnásť celkov sveta. Slovenský daviscupový výber chýba medzi elitou už desaťročie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Davisov pohár