Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

US Open: Djokovičovi sa vzdal už tretí súper. Tsongu zradilo koleno

Svetová jednotka a obhajca titulu Srb Novak Djokovič postúpil do semifinále dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku. Vo štvrťfinálovom súboji Djokovič vyhral prvé dva sety 6:3, 6:2 nad Francúzom Joom-Wilfriedom Tsongom, ale potom jeho súper nasadený ako deviaty odstúpil pre zranenie kolena.

07.09.2016 07:12
debata
Novak Djokovič na US Open 2016. Foto: SITA/AP
Novak Djokovič Novak Djokovič na US Open 2016.

Je to už tretí z piatich rivalov Djokoviča, ktorý nedokončil, resp. odstúpil zo zápasu proti nemu na tohtoročnom US Open. V druhom kole Čech Jíří Veselý na zápas proti Srbovi vôbec nenastúpil pre zápal v predlaktí na dominantnej ľavej ruke.

V treťom kole sa 29-ročný Srb zdržal na kurte len niečo vyše polhodinky, keďže Rus Michail Južnyj odstúpil v prvom sete za stavu 2:4 – natiahol si zadný stehenný sval na ľavej nohe. Aktuálne proti Tsongovi strávil 29-ročný rodený Belehradčan na dvorci niečo vyše 80 minút.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič sa ocitol v newyorskom semifinále desiaty raz v neprerušenej sérii, zatiaľ má na konte dva tituly z rokov 2011 a 2015. „Súperovi želám skoré uzdravenie. Nič iné sa na toto ani nedá povedať. Nie je príjemné prejsť až do štvrťfinále na grandslamovom turnaji a tam to zabaliť po pár setoch. Jo je bojovník, miluje zápasy na veľkých štadiónoch a takýto koniec si rozhodne neželal,“ uviedol Novak Djokovič podľa portálu BBC.

Súperom srbského favorita v semifinále bude energický Francúz Gael Monfils. Tenista nasadený ako desiaty zvíťazil v utorňajšom francúzskom derby nad dvadsaťštvorkou „pavúka“ Lucasom Pouillem za 122 minút 6:4, 6:3, 6:3. Víťaz profitoval z únavy svojho súpera, ktorý mal za sebou tri päťsetové zápasy vrátane triumfu nad Rafaelom Nadalom. Do grandslamového semifinále v singli sa 30-ročný Monfils prebojoval druhý raz v kariére po parížskom antukovom Roland Garros 2008. Vo Flushing Meadows dosiaľ najďalej bol práve vo štvrťfinále v rokoch 2010 a 2014.

„Som spokojný s hrou, ktorú predvádzam. Dokonca som o čosi vylepšil podanie. Nie je jednoduché nastúpiť na štvrťfinále na grandslamovom turnaji proti krajanovi, musel som to zvládnuť aj mentálne. Veľmi sa teším zo semifinále. Pred dvoma rokmi som bol proti Rogerovi blízko, ale teraz som to dotiahol,“ uviedol Gael Monfils na tlačovej konferencii po svojom štvrťfinálovom zápase.

Výsledky utorkových stretnutí štvrťfinále dvojhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku (29. augusta – 11. septembra, dotácia 46 303 400 USD, tvrdý povrch Deco Turf II):

Dvojhra mužov – štvrťfinále:
Novak Djokovič (Srb.-1) – Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-9) 6:3, 6:2 a 15:0 – skreč, Tsonga odstúpil pre zranenie kolena
Gael Monfils (Fr.-10) – Lucas Pouille (Fr.-24) 6:4, 6:3, 6:3

Stredajší program štvrťfinále dvojhry mužov:
Kei Nišikori (Jap.-6) – Andy Murray (V. Brit.-2) / bilancia: 1:7
Juan Martín Del Potro (Arg.) – Stan Wawrinka (Švaj.-3) / bilancia: 4:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Jo-Wilfried Tsonga