Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kučová nenašla v kvalifikácii premožiteľku. Od pondelka môže dobýjať N.Y.

Slovenská tenistka Kristína Kučová uspela vo finále trojkolovej kvalifikácie o účasť v hlavnej súťaži dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (29. augusta - 11. septembra, dotácia 46 303 400 USD, tvrdý povrch Deco Turf II) a prebojovala sa do hlavnej súťaže.

26.08.2016 22:54
Kristína Kučová Foto: ,
Kristína Kučová.
debata

V piatkovom súboji nasadená ako prvá zdolala 19-ročnú Španielku Saru Sorribesovú-Tormovú za 64 minút 6:2, 6:3. Pripojila sa tak k Dominike Cibulkovej a Karolíne Schmiedlovej, ktoré budú hrať priamo v hlavnej súťaži.

Staršou sestrou Zuzanou v ostatnom období trénersky podporovaná „Kika“ Kučová koncom júla ako kvalifikantka senzačne postúpila až do semifinále hlavnej súťaže dvojhry v Montreale (podľahla v ňom Američanke Madison Keysovej 2:6, 1:6), v hodnotení sa katapultovala na 77. post (patrí jej aj aktuálne), premiérovo sa ocitla v prominentnej stovke. Dovtedy bola najvyššie na 103. mieste.

Minulý piatok sa pre zranenie pravého kolena vzdala v 1. kole kvalifikácie v New Havene proti Španielke Lare Arruabarrenovej-Vecinovej za stavu 5:7, 5:3, teraz ju však táto indispozícia nezastavila.

Dobyvateľka singla junioriek na US Open 2007 Kristína Kučová, úradujúca držiteľka ocenenia Prelom mesiaca WTA, pri uzávierke newyorských prihlášok ešte nebola dostatočne vysoko v hodnotení na to, aby sa vyhla kvalifikácii. Hneď pri svojom debute v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke sa dostala do 2. kola Wimbledonu 2009 (podľahla Amélie Mauresmovej, medzičasom fedcupovej kapitánke Francúzska a donedávna trénerke Brita Andyho Murrayho), odvtedy si zahrala už len na melbournských Australian Open 2010.

Dvojhra žien – kvalifikácia – 3. kolo (finále):
Kristína Kučová (SR-1) – Sara Sorribesová-Tormová (Šp.-25) 6:2, 6:3

Čepelová prehrala vo finále kvalifikácie dvojhry

Naopak, Jana Čepelová neuspela. V piatkovom súboji podľahla 20-ročnej Rakúšanke Barbare Haasovej za 78 minút 2:6, 4:6.

Niekdajšia členka Top 50, teraz 118. v systéme, pauzovala od 19. júla, keď ako kvalifikantka prehrala v 1. kole hlavnej singlovej súťaže na antuke vo švédskom Bastade 2:6, 2:6 s Češkou Kateřinou Siniakovou.

Na spomenutých medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2016 na grandslamovej tráve v Londýne sa – tiež ako kvalifikantka – prebila až do 3. kola „main draw“ aj prostredníctvom vyradenia Španielky Garbine Muguruzovej-Blancovej nasadenej ako druhej a vtedy čerstvo šampiónky z rovnako hodnotného parížskeho antukového Roland Garros.

Medzi najlepšími 32 v britskej metropole Čepelová tesne nestačila na Češku Luciu Šafářovú (6:4, 1:6, 10:12), mala pritom mečbal na príjme v osemnástej hre tretieho setu, resp. predtým viedla 5:3.

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová si dosiaľ zahrala v hlavnej súťaži dvojhry na veľkej štvorke 11-krát. Na tohtoročnom Wimbledone si vyrovnala miestny aj celkový grandslamový rekord zo sezóny 2012. V lokalite Flushing Meadows v New Yorku bola predvlani v 2. kole.

Dvojhra žien – kvalifikácia – 3. kolo (finále):
Barbara Haasová (Rak.-29) – Jana Čepelová (SR-12) 6:2, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová #Kristína Kučová