Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrý začiatok, zlý koniec. Karolína Schmiedlová na olympiáde skončila

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala 6:3, 4:6, 2:6 s favorizovanou ruskou univerzálkou Jekaterinou Makarovovou v pondelňajšom stretnutí 2. kola dvojhry žien na OH v Riu de Janeiro. V rozhodujúcom sete začala Schmiedlová nádejne brejkom, ale potom klesla na 1:4 a už nezvládla obrat. V ôsmom geme ešte raz prišla o servis.

08.08.2016 20:32 , aktualizované: 22:42
Anna Karolína Schmiedlová Foto:
Anna Karolína Schmiedlová na olympijskom turnaji.
debata

„Mrzí ma, že som to nedotiahla do víťazného konca. Mala som veľa šancí. Začiatok bol ešte taký všelijaký, ale potom som sa do toho dostala. Výmeny boli dlhé, no škoda… Aj v druhom sete som mala šance za stavu 4:4, v treťom sete najmä zo začiatku. Ruska hrala o čosi agresívnejšie ako Vinciová v 1. kole. Má viac skúseností ako ja a aj rebríčkovo je na tom veľmi dobre. Nespravila veľa chýb a dobre servovala, trochu ma vyviedol z miery aj vietor,“ uviedla Karolína Schmiedlová pre Rádio Slovensko.

Dvadsaťjedenročná Košičanka Schmiedlová sa nachádza na 59. priečke v renkingu WTA (najvyššie bola na 26. pozícii) a s 28-ročnou Makarovovou (35., už figurovala aj na 8. mieste) hrala premiérovo v kariére. Členka „zbornej“ je semifinalistkou singla na US Open 2014 aj Australian Open 2015. V osemfi­nálovom 3. kole si Makarovová zmeria sily s tiež ľavorukou dobyvateľkou Wimbledonu 2011 a 2014 Petrou Kvitovou z ČR.

Zverenkyňa Jaroslava Levinského „Kajka“ Schmiedlová si na tvrdom povrchu GreenSet Grand Prix Cushion v areáli Olympic Tennis Centre v Barra Olympic Parku zhoršila svoju tohtosezónnu zápasovú bilanciu v singli na 6:21. Stále platí, že dosiaľ naposledy vybojovala aspoň dva triumfy za sebou v septembri 2015 v čínskom Wu-chane, vtedy dokonca boli tri.

„V tomto roku mi to na dvorcoch nejde, toto vystúpenie v Riu bol určite krok dopredu. Verím, že ma to nakopne do ďalších turnajov. Už dnes som išla na kurt oveľa sebavedomejšie ako predtým. Verím, že už budem hrať len lepšie. Bola to moja prvá olympiáda, som celkovo spokojná,“ dodala K. Schmiedlová.

Dvojhra žien – 2. kolo:
Jekaterina Makarovová (Rus.) – Karolína Schmiedlová (SR) 3:6, 6:4, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #Karolína Schmiedlová