Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berdych má nového trénera. Majstra delového servisu a presných volejov

Novým trénerom ôsmeho tenistu sveta Tomáša Berdycha sa stal Chorvát Goran Ivaniševič, ktorý v júli ukončil spoluprácu s krajanom Marinom Čiličom.

08.08.2016 17:30
Goran Ivaniševič Foto:
Goran Ivaniševič.
debata

Štyridsaťštyriročný wimbledonský víťaz z roku 2001 po prvý raz povedie českú jednotku na americkom turnaji v Cincinnati, ktorý sa začne 14. augusta po skončení olympijských súťaží v Riu de Janeiro.

Tridsaťročný Berdych v polovici mája týždeň pred French Open ukončil spoluprácu s venezuelským koučom Danielom Vallverduom. Potom bol bez trénera a na výpomoc mal Ivaniševičovho krajana Luku Kutanjaca. Z tenistovho vyhlásenia na sociálnej sieti nevyplýva, či bude s Kutanjacom po angažovaní bývalého wimbledonského víťaza ďalej spolupracovať.

„Som nadšený, že môžem ohlásiť nový prírastok do svojho tímu. Pred dvoma mesiacmi som začal pracovať s Lukom Kutanjacom a cítim, že od tej doby sa moja hra zlepšila a moja forma ide správnym smerom. Aby som sa ďalej zlepšoval, rozhodol som sa už v Cincinnati pribrať do svojho tímu Gorana Ivaniševiča,“ uviedol na facebooku Berdych, ktorý kvôli obavám z vírusu zika neštartuje na hrách v Riu.

Ivaniševič na konci júla po troch rokoch ukončil spoluprácu s Čiličom, ktorý s pomocou bývalého wimbledonského víťaza vyhral predvlani US Open. Chorvátska tenisová legenda okrem triumfu na najslávnejšom turnaji ovládla ďalších 21 turnajov a v rebríčku ATP bola najvyššie na druhom mieste. V roku 1992 získal Ivaniševič bronz vo dvojhre aj štvorhre na olympijských hrách v Barcelone.

Ľavoruký Ivaniševič sa preslávil štýlom servis – sieť a Berdychovi by tak mohol pomôcť vylepšiť útočnú hru a voleje. „Cítim, že Goran je so svojimi hráčskymi a trénerskými skúsenosťami a tiež so svojou energiou perfektným doplnením môjho tímu. Teším sa na nové výzvy,“ dodal Berdych.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marin Čilič #Tomáš Berdych #Goran Ivaniševič