Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová sa konečne dočkala. Ani som tie prehry nerátala, vraví

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová sa v pondelok na antuke vo švédskom Bastade dočkala svojho prvého víťazstva na úrovni Tenisovej asociácie žien (WTA) od 9. januára, uľavilo sa jej.

19.07.2016 13:55
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

„Som naozaj šťastná, že som uspela, pretože som na okruhu poprehrávala vari 15 zápasov v rade, ani neviem, nerátala som to. Je to teda výnimočný pocit, som veľmi rada,“ povedala 21-ročná Košičanka podľa webu WTA po tom, ako prekonala domácu držiteľku voľnej karty Susanne Celikovú jasne 6:1, 6:3.

Tých nezdarov na hlavnej profesionálnej scéne vrátane grandslamovej bolo 16, odkedy Schmiedlová zdolala v Sydney Švajčiarku Timeu Bacsinszkú. Pravda, medzičasom dvakrát uspela vo Fed Cupe a raz predminulý týždeň na podujatí ITF v nemeckom Versmolde.

„Bol to dnes dobrý zápas. Súperka si počínala zdatne. Príliš som ju nepoznala, hrali sme proti sebe premiérovo a myslím si, že môže byť kvalitnou tenistkou,“ referovala Schmiedlová po vyradení rovesníčky Celikovej, 153. v hodnotení. Presne o 100 miest vyššie figurujúcu zverenkyňu Jaroslava Levinského preverí v osemfinálovom 2. kole postupujúca z utorňajšieho duelu dvoch kvalifikantiek – Češky Kateřiny Siniakovej a krajanky Jany Čepelovej. Do úvahy teda prichádza istota štvrťfinálového zastúpenia pre SR už v predstihu.

„V ostatných týždňoch som už hrala lepšie. Platilo to napríklad aj na Roland Garros, kde som síce prehrala s Garbine Muguruzovou-Blancovou, ale bolo to v troch setoch a cítila som sa fakt dobre. Minulý týždeň som v Bukurešti neuspela z mečbalu, mala som teda za sebou nejaké náročné súboje a možno som dnes trochu ťažila aj z väčších skúseností na takej úrovni v porovnaní so súperkou,“ podotkla niekdajšia 26. žena renkingu Schmiedlová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová