Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší dlháň. Legenda čelí odvážnemu Kanaďanovi

Bola to jednoznačná záležitosť. Keď sa pred dvoma rokmi postavil Milos Raonic zoči-voči Rogerovi Federerovi, veril, že švajčiarskeho velikána oberie o miestenku vo wimbledonskom finále.

08.07.2016 08:00
Miloš Raonic Wimbledon 2016 Foto: ,
Milos Raonic oslavuje víťazstvo nad Samom Querreym na Wimbledone 2016.
debata

Nedostal však šancu. Sedemnásťnásobný grandslamový šampión vypoklonkoval vtedy 23-ročného mladíka z kurtu po troch setoch.

Obaja hráči si zmerajú sily aj dnes. Na tom istom mieste, v rovnakej fáze najslávnejšieho turnaja planéty. S jedinou výnimkou: zatiaľ čo Federerovi mohli dva roky navyše uškodiť, Raonicovi skôr pomôcť. „Bude to iný zápas. Dozrel som. Fyzicky i mentálne som podstatne lepšie pripravený. Viem, čo musím na kurte urobiť, aby som uspel a dostal sa do takých pozícií, v ktorých budem v porovnaní so súperom vo výhode,“ vraví sebavedomo Kanaďan.

Aj on si uvedomuje, že sa vzoprie jednému z najlepších (ak nie najlepšiemu) hráčov tenisových dejín. Mužovi, ktorý na najslávnejšej tráve triumfoval sedemkrát, v predošlých dvoch sezónach si zahral vo finále. Na odvážne slová má však nárok. Hoci z jedenástich vzájomných zápasov s Federerom deväťkrát prehral, po poslednom zdvíhal víťazoslávne ruky nad hlavu. Stalo sa tak tohto roku vo finále turnaja v Brisbane.

„Viem, dostal som sa ďaleko. No semifinále nie je tým, čo ma uspokojí. Prišiel som sem s jednoznačným cieľom. A tým je víťazstvo. Verím, že ho môžem dosiahnuť,“ hovorí pred dnešným súbojom zverenec slávneho búrliváka Johna McEnroea. Raonic si môže po prvý raz zahrať vo veľkom grandslamovom finále. Doviesť by ho doň malo predovšetkým skvelé podanie. Napokon, pri výške 197 cm patrí k jeho najvýraznejším zbraniam. Možno aj preto si svetová sedmička v súboji s tretím hráčom renkingu natoľko verí.

No pozor. Federer už jednému dlháňovi odolal. Vo štvrťfinále si poradil s Marinom Čiličom. Chorvát síce viedol 2:0 na sety, no Švajčiar sa nevzdal a vďaka ohromnej mentálnej odolnosti si vybojoval postup. „Mám za sebou náročný zápas. A pred sebou ďalší, možno ešte náročnejší. Som zvedavý, ako to dopadne,“ hovorí dobre naladená legenda. V prípade, že postúpi do tretieho wimbledonského finále v rade, narazí na jedného z dvojice Tomáš Berdych – Andy Murray.

Dnešný program:
Muži, semifinále, od 14.00: Raonic (Kan.-6) – Federer (Švaj.-3), Berdych (ČR-10) – Murray (V. Brit.-2).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Milos Raonic #Wimbledon 2016