Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Dlhé chvíle si krátim s Dievčaťom vo vlaku

Kým vlani o takomto čase cupkala na jednej nohe a tenis vôbec nesledovala, teraz bola plná síl. Rozdávala jeden tvrdý úder za druhým, zo strany na stranu behala bez náznaku vyčerpania. Ako motorová myš.

25.05.2016 18:22
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Dominika Cibulková si v posledných týždňoch tenis užíva. Slúži jej zdravie, jej výkony majú neustále stúpajúcu tendenciu. Formu, v akej sa v súčasnosti nachádza slovenská tenisová jednotka, okúsila v úvodnom kole Roland Garros aj Číňanka Čeng Saj-saj. Favoritka jej povolila len štyri hry.

„Na rozbeh to bola zdatná súperka. Číňanka už v minulosti zdolala viaceré vysokopostavené hráčky a tak som očakávala, že to nebude jednoduché. Postupne som však svoju hru zlepšovala a musím povedať, že som napokon hrala výborne,“ hodnotí sa rodáčka z Bratislavy.

Zverenka Mateja Liptáka si na zápas úvodného kola musela počkať dlhšie ako čakala. Namiesto pondelka sa na kurt dostala až v utorok. Pod nie príliš vítanú zmenu sa podpísalo počasie, ktoré nabralo v Paríži v úvodných dňoch charakter daždivého a chladného.

„Dobré je, že organizátori nám zmeny oznámili v dostatočnom predstihu. Mohli sme si preto prispôsobiť program,“ hovorí Cibulková, ktorá si voľnejšie chvíle kráti aj čítaním knihy. „Tak, ako vždy, aj tentoraz čítam detektívku. Tentoraz ide o Dievča vo vlaku,“ dodáva 27-ročná tenistka.

Po zápase s Čeng Saj-saj pôsobila absolútne uvoľnene. Len márne by ste hľadali fotografiu či televízny záber, na ktorom by sa neusmievala. Niet divu. Vstup do druhého grandslamového turnaja roka jej vyšiel výborne. „Každá hráčka chce prísť na grandslam stopercentne pripravená. S túžbou zvíťaziť. Prvé kolá sú však zakaždým náročné. Preto ma teší, že som sa dokázala zlepšovať a v závere už zo mňa bola spokojná Dominika,“ tvrdí slovenská nádej na parížskych dvorcoch.

Už vo štvrtok môže byť jej úsmev ešte širší. V 2. kole by mala čeliť ďalšej prekážke – mladej, ešte len 18-ročnej Chorvátke Ane Konjuhovej. Taktiež nenasadenej súperke, ktorá má však vydarenú minulosť.

„Priznám sa, že ju nepoznám. Dosiaľ som s ňou nikdy nehrala. Je to však niekdajšia juniorská svetová jednotka a preto očakávam náročný duel. Verím, že sa nám s trénerom na ňu podarí dobre pripraviť,“ dúfa v ďalší úspech Cibulková, ktorej parížskym maximom je semifinále spred siedmich rokov.

Na to, ako si bude počínať, dohliadne aj tradičná partia, ktorá ju sprevádza na veľkých turnajoch. Po boku trénera Liptáka nechýba Cibulkovej priateľ Michal, otec Milan. Novou tvárou je len fyzioterapeut Jozef Ivanko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Roland Garros 2016