Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková prehrávala 0:6, 0:3. Napokon ide ďalej!

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila za 111 minút 0:6, 6:3, 6:4 nad rovnako nenasadenou francúzskou univerzálkou Caroline Garciovou v utorňajšom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Mutua Madrid Open v španielskom Madride (dotácia 4 771 360 eur, antuka). Mala pritom manko 0:6, 0:3.

03.05.2016 18:50 , aktualizované: 20:10
Dominika Cibulková Foto: ,
Slovenská tenistka Dominika Cibulková.
debata (6)

„Bol to naozaj zápas, ktorý akoby mal dva polčasy. Označila by som ho za ‚šialený‘: z takéhoto skóre sa mi v minulosti asi nikdy nepodarilo ešte to otočiť. Je to strašne veľké víťazstvo a priznám sa, že už som sa zaoberala aj myšlienkami na zisk aspoň jedného gemu. Sme aj s mojím tímom šťastní takmer ako po zisku titulu v apríli v Katoviciach,“ povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA.

Čoskoro 27-ročná Bratislavčanka Cibulková (nar. 6. mája 1989) teda po nevydarenom úvode napokon dokázala proti 22-ročnej 49. žene singlového renkingu Garciovej v ich premiérovom vzájomnom dueli nadviazať na nedeľňajšie prekonanie jednotky tohto podujatia a dvojky počítačového poradia Agnieszky Radwanskej z Poľska.

„V kritických okamihoch som sa dokázala upokojiť, potlačiť paniku a uvažovať nad tenisom. Tréner mi poradil dobré veci a ja som bola schopná stále ich robiť. V hlave som dnes bola fakt silná. Herne som postupne prestala mať rešpekt z Garciovej podania, čoraz lepšie som sa k nemu stavala, v prvej časti zápasu som s tým mala problémy. Čím viac bodov išlo na moje konto, tým viac som si verila. Potom to už išlo, to je s tým spojené,“ skonštatovala víťazka.

Cibulková bude v osemfinálovom 3. kole v španielskej metropole čeliť Ruske Anastasii Pavľučenkovovej, proti ktorej v utorok pre problémy s chrbtom nenastúpila Talianka Camila Giorgiová. Slovenka má s 24-ročnou členkou „zbornej“ Pavľučenkovovou, 26. v systéme, štatistiku 2:4 vrátane juniorského obdobia (v tom seniorskom je to 2:2). Predvlani v auguste na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati prehrala dvakrát 3:6.

„S Pavľučenkovovou sa poznáme veľmi dobre. Bude dôležité, aby som bola fit a pripravená. Chcem mať v prvom rade radosť z tenisu, čo možno znie ako fráza, ale nie je. Teším sa na ten zápas,“ uviedla Cibulková.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková už má v areáli Caja Mágica istotu prémie 59 490 eur brutto a 120 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 38. priečke. V pondelok 9. mája sa stane staronovou národnou jednotkou, na tomto poste vystrieda Karolínu Schmiedlovú. Niekdajšia členka Top 10 Cibulková zároveň výrazne prospieva svojej ambícii dostať sa medzi 32 nasadených na blížiacom parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros (22. mája – 5. júna). V okamihu premenenia mečbalu sa posunula v nezáväznom online prepočte na 33. stupienok.

Dominika Cibulková (SR) – Caroline Garciová (Fr.) 0:6, 6:3, 6:4 za 111 minút

6 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #WTA #Dominika Cibulková #Caroline Garciová