Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlovej tréner: Hra zodpovedala výsledku

Raz sa trápenie určite skončí. Otázka znie, kedy. Anna Karolína Schmiedlová stále nemá dôvod na radosť. Slovenská tenistka pokračuje v slabých výkonoch a nelichotivých výsledkoch.

25.04.2016 18:40
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

Košická rodáčka prehrala v úvodnom kole turnaja v Rabate s Holanďankou Kiki Bertensovou jednoznačne – 0:6, 1:6. Neúspešnú sériu predĺžila už na deväť zápasov. Rovnakú šnúru ťahala na podujatiach WTA aj v predminulej sezóne.

„Ešte hodinu pred zápasom, v rozohrávke, predvádzala Kaja najlepší tenis od nedávneho Pohára federácie. Tréning a zápas však, bohužiaľ, nie je to isté,“ vraví Schmiedlovej tréner Jaroslav Levinský.

Český expert vedie slovenskú jednotku druhý týždeň a zatiaľ v nej strateného víťazného ducha neprebudil. Pred Bertensovou, ktorej patrí v rebríčku 97. priečka (staršia zo sestier Schmiedlových je na 34. mieste), sa díval aj na to, ako jeho zverenka nestačí v Istanbule na grécku kvalifikantku Mariu Sakkariovú (2:6, 3:6).

Zatiaľ čo po predošlom zápase vravel Levinský o smole, tentoraz jednoznačne priznáva, že Schmiedlová predviedla na kurte slabý výkon. „Zodpovedá výsledku. Aj Kaja si je vedomá toho, že to nebolo ideálne. To jej však vysvetľovať nemusím. Napokon, je jedno, či prehráte o dve lopty alebo takýmto spôsobom. V oboch prípadoch sa po zápase teší váš súper,“ hovorí niekdajší výborný deblista.

+Levinský priznáva, že aktuálna situácia je vážna. Schmiedlová sa naposledy tešila na okruhu WTA z víťazstva začiatkom januára, keď zdolala v Sydney Švajčiarku Timeu Bacsinszkú. „Veru, do reči nám nie je. O zápase sa ešte len budeme zhovárať. Obsah by som však tentoraz nechal len medzi mnou a Kajou. To, v akom je rozpoložení, zrejme netreba do detailov opisovať,“ tvrdí Levinský.

So svojou zverenkou sa z Maroka dnes presúva na Slovensko. Pripravovať sa budú na dvojicu veľkých antukových turnajov v Ríme a Madride. Nie je však isté, že sa Schmiedlová oboch zúčastní.

„Musíme sa poradiť s tímom, či jedno z podujatí nevynecháme a nezameriame sa radšej na prípravu. Predsa len, blíži sa vrchol antukovej sezóny, ktorým je Roland Garros,“ zakončuje Levinský.

Práve v Paríži by mala vyvrcholiť jeho spolupráca s 21-ročnou Slovenkou. Zmluvu má totiž podpísanú na šesť týždňov. Po nich bude jasné, či sa cesty oboch rozídu, alebo česko-slovenská súčinnosť bude mať aj naďalej zmysel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová #Jaroslav Levinský