Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na jednej nohe Azarenkovú zdolať nemôžem

Bola v laufe. Zdolávala jednu silnú súperku za druhou. Prekvapovala fanúšikov, expertov - i seba. Magdaléna Rybáriková (27) predvádzala na prestížnom turnaji v Indian Wells skvelé výkony. Víťaznú jazdu slovenskej tenistky však nekompromisne ukončila vo štvrťfinále niekdajšia svetová jendotka Viktoria Azarenková. A zranenie!

18.03.2016 03:01 , aktualizované: 05:08
Magdaléna Rybáriková. Foto: ,
Magdaléna Rybáriková počas zápasu s Viktoriou Azarenkovou.
debata

„Od okamihu, keď k nemu prišlo, som prestala vnímať, že som na kurte. Myslela som len na to, že ma bolí noha. O odstúpení zo zápasu som však neuvažovala,“ vravela piešťanská rodáčka po krutej a rýchlej (67 minút) prehre – 0:6, 0:6.

Výsledok vyzerá hrozivo. Akou mierou sa pod neho podpísalo zranenie?
Veľmi významnou. Väčšinu zápasu som odohrala v podstate na jednej nohe. S takou hráčkou, ako je Azarenková, to inak ani dopadnúť nemohlo. Od okamihu, keď som sa zranila, som ani neuvažovala nad výsledkom. Premohlo ma sklamanie, no zo zápasu som odstúpiť nechcela. Chcela som ho dohrať a dúfala som, že sa mi už neprihodí nič horšie.

Čo konkrétne sa vám stalo?
Už v tretej hre som si natiahla sval na nohe. Neviem, či ide o triesla, alebo iné miesto, ale mala som s ním problémy už na začiatku turnaja. Len vďaka práci fyzioterapeuta som mohla hrať. Každopádne, uvidím, čo bude ďalej. Pri takomto zranení však nejde o jednodňovú záležitosť.

Aké by boli vaše šance na úspech v súboji s Bieloruskou, keby vás nezradila noha?
Ťažko povedať. Treba uznať, že Azarenková hrala skvelý tenis. Nebyť zranenia, možno by som uhrala viac gemov. K víťazstvu by som však i tak dokráčala len veľmi ťažko.

Aké pocity prežíva hráčka, keď vie, že zápas je stratený a body na konte súperky pribúdajú nesmierne rýchlo?
Od okamihu, keď som sa zranila, som si prestala uvedomovať, že som na kurte. Myslela som len na to, že ma bolí noha. Uvažovala som nad tým, čo ma zase čaká, že tých zranení je už akosi priveľa. Priznávam, bola som frustrovaná. Zápas sa totiž skončil tak skoro, že som si jeho priebeh ani nestihla uvedomiť. Mohla som ho aj skrečovať, no také niečo vyslovene neznášam. Urobila som to na Australian Open, tak som nechcela k rovnakému kroku pristúpiť znovu.

Zostrih zo zápasu.

V Indian Wells ste predvádzali výborné výkony. Zranenie zrejme prišlo v ten najmenej vhodný čas…
Samozrejme. Možno však môžem byť rada, že takéto niečo ma postihlo až vo štvrťfinále. Keby som sa zranila skôr, odchádzala by som z Kalifornie ešte viac sklamaná.

Znamená to, že nad dobrým pocitom z postupu do štvrťfinále vo vás prevláda smútok?
Som spokojná s tým, že som sa prebojovala medzi osem najlepších hráčok. Keby mi niekto tvrdil čosi podobné pred turnajom, určite by som mu neverila. Mrzí ma len spôsob, akým som sa s Indian Wells rozlúčila. Iné by bolo, keby som podala zlý výkon a dostala výprask.

Aký program na vás čaká v najbližších dňoch?
Ak sa v Miami nedostanem do hlavnej súťaže, nebudem na turnaji hrať. Ísť do kvalifikácie by nemalo veľký zmysel. Potom na mňa čakajú Katovice, to je však ešte ďaleko. Navyše, veľké problémy mám aj so zápästím. V tejto chvíli ešte neviem povedať, čo na mňa čaká v najbližších týždňoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Viktoria Azarenková #Indian Wells 2016