Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spomienky nepominuli. Americká šelma je nervózna

Trinásť sezón ho bojkotovala, trpezlivo sa mu vyhýbala. Vlani sa naň s veľkou slávou vrátila a v tomto roku zatiaľ úspešne kráča za titulom.

14.03.2016 18:30
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová na turnaji v Indian Wells.
debata

Prestížny turnaj v Indian Wells je v kariére Sereny Williamsovej zvláštnou (a smutnou) kapitolou. Napriek tomu, že si z neho americká hviezda odniesla v roku 2001 víťaznú trofej, neopúšťala Kaliforniu s úsmevom na tvári. Pred finálovým zápasom s Belgičankou Kim Clijstersovou vraj na jej adresu zazneli z publika rasistické pokriky.

„Bol to smutný pohľad. Bučanie a výkriky neprichádzali len z jedného kúta hľadiska, cítila som sa ako lynčovaná. Počula som aj slovo neger. Nemohla som tomu uveriť,“ spomína si na jeden z najnepríjem­nejších dní v kariére súčasná svetová jednotka. Za dôvod otrasného správania sa publika označila neodohratý semifinálový duel so sestrou Venus. Tá naň pre zranenie kolena nemohla nastúpiť.

Dvadsaťjedennásobná grandslamová šampiónka sa po trinásťročnej prestávke vlani rozhodla, že sa do Indian Wells vráti. Tohto roku sa k rovnakému kroku odhodlala aj jej sestra. Zatiaľ čo Venus sa s tzv. piatym grandslamom sezóny už rozlúčila, Serena neohrozene kráča za tretím titulom. Po Nemke Laure Siegemundovej, si vo dvoch setoch poradila aj s Kazaškou Juliou Putincevovou.

„V úvodnom sete som nehrala dobre, bola som nepresná a urobila som príliš veľa nevynútených chýb. Potom som však v sebe objavila šelmu a všetko išlo na kurte o čosi jednoduchšie,“ hodnotila svoj výkon Williamsová.

Jedna z najlepších tenistiek histórie sa opäť nevyhla otázke smerujúcej k roku 2001. „Priznávam, zakaždým, keď v Indian Wells vkročím na hlavný kurt, som trochu nervózna. Publikum ma však tentoraz podržalo. Aj keď som nehrala dobre, všetci sa na mňa usmievali a tlieskali mi. Ďakujem im za to,“ odkázala fanúšikom.

Podporiť domácu hviezdu by mali aj v boji o štvrťfinálovú miestenku. V ňom si Serena zmeria sily s ukrajinskou kvalifikantkou Katerinou Bondarenkovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Indian Wells #Serena Williams