Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opäť spolu. Sestry Williamsové si v Indian Wells zahrajú po 15 rokoch

Tenisový turnaj BNP Paribas Open v Indian Wells a sestry Serena a Venus Williamsové, to dlhé roky nešlo dokopy.

11.03.2016 11:46
Serena Williamsová, Venus Williamsová, sestry... Foto: ,
Serena (vľavo) a Venus Williamsové.
debata

Od pamätného vyhlásenia otca Richarda Williamsa v roku 2001, že miestni bieli fanúšikovia sú rasisti a jeho dcéry tam už jakživ nevkročia, uplynulo dlhých 14 rokov, kým si svetová jednotka Serena opäť našla cestu na tento turnaj v kalifornskom Indian Wells Tennis Garden. Tento rok ju nasledovala aj staršia sestra Venus, na ktorú v 2. kole čaká v piatok podvečer Japonka Kurumi Narová. „Indian Wells bol na začiatku kariéry pre nás jeden veľký zážitok. Spomínam si, ako sme na tomto mieste v roku 1997 hrali obe v kvalifikácii. Znamenalo to vtedy pre nás veľmi veľa,“ uviedla 34-ročná Serena Williamsová. Nezabudla však pripomenúť aj udalosť z roku 2001, keď ju publikom vyprevádzalo na kurt pred finálovým zápasom proti Belgičanke Kim Clijstersovej bučaním. A to isté „si užili“ aj jej sestra s otcom, keď sa usádzali na svoje miesta v hľadisku. „Najradšej by sme túto skúsenosť obe vymazali z pamäte,“ povedala Serena aj za Venus.

Keď sa Serena vlani po 14 rokoch opäť objavila v Indian Wells, vítal ju potlesk na otvorenej scéne, a to dokonca v štýle 57 sekúnd trvajúceho „standing ovation“. Fanúšikovia boli skvelí a zatlieskali jej aj vtedy, keď oznámila, že pre zranenie nenastúpi na semifinále proti neskoršej šampiónke Simone Halepovej. Serena sa priznala, že s Venus sa o tomto pre nich špecifickom turnaji viackrát rozprávali a staršia sestra na ňu nikdy netlačila, že tam musí raz znova zavítať. „Nikdy by som sa v takom prípade nevrátila. Teraz som rada, že sme na turnaji obe, veľmi si to vážim. Vlaňajšie privítanie na turnaji bol pre mňa jeden z najväčších momentov v celej mojej kariére,“ uviedla Serena Williamsová. Aj 35-ročná Venus Williamsová si pochvaľuje návrat do kalifornskej púštnej oázy Palm Springs Desert Sun. „Serena mala veľký podiel na tom, že som sa vrátila. Vydláždila mi cestu, som na ňu hrdá,“ skonštatovala Venus Williamsová.

Serena Williamsová odštartuje svoje tohtoročné účinkovanie v Indian Wells piatkovým súbojom 2. kola proti Nemke Laure Siegemundovej. „Som viac uvoľnená a oddýchnutá ako vlani. Beriem to už ako normálny turnaj,“ dodala pred svojím štvrtým štartom v hlavnej súťaži v Indian Wells S. Williamsová. Dva tituly má z rokov 1999 a 2001, keď vo finále zdolala Steffi Grafovú a už spomenutú Clijstersovú.

debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová #Indian Wells #Serena Williams