Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič: Ty si ten Hološko? Tenista si futbalistu pamätal aj z MS

Futbalista Filip Hološko si z návštevy Australian Open v Melbourne odniesol nielen fotku s obhajcom trofeje Novakom Djokovičom, ale aj čosi navyše, čo vôbec nečakal.

20.01.2016 14:06
Filip Hološko, Novak Djokovič Foto:
Vzácna snímka Filipa Hološka s Novakom Djokovičom.
debata

Dobrý pocit z toho, že fenomén súčasného mužského tenisu vedel, kto je to Hološko.

Náhoda chcela, že slovenský futbalista v službách FC Sydney a srbský líder svetového rebríčka tenistov sa stretli v reštaurácii istého hotela, v ktorom boli obaja ubytovaní.

„Vychádzali sme z hotela, keď som si všimol, že v reštaurácii sedí Novak Djokovič. Povedal som si, že musím počkať, kým vyjde, veď takéto stretnutie sa nenaskytne každý deň,“ cituje Hološka server jeho zastupiteľskej agentúry Football Service Agency (FSA). Skúsený útočník s tvrdou strelou, ktorý má na konte aj 65 reprezentačných štartov a v nich 8 gólov, ani len netušil, čo bude nasledovať, keď hviezdneho tenistu požiada o spoločnú fotografiu.

„Ty si ten Hološko?“ reagoval najlepší tenista sveta na Filipovu žiadosť, a futbalistovi takmer padla sánka. Hološko ďalej pre server FSA vysvetlil: „Keď som sa mu predstavil, spozornel. Vraj mu o mne rozprával tréner Marián Vajda, ktorý má rodinu z Piešťan. Sledoval ma aj počas majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike. Novak sa smial, že veď všetko o mne vie…“

Po krátkej vzájomnej debate si obaja športovci podali ruky a zaželali všetko dobré. „Musím povedať, že Novak bol veľmi ochotný a príjemný, sršala z neho pohoda,“ uzavrel Filip Hološko pre FSA.

Srb cez Halysa v pohode do 3. kola proti Seppim

Novak Djokovič zvíťazil nad 19-ročným francúzskym držiteľom voľnej karty Quentinom Halysom, 187. v hodnotení, bez vážnejších ťažkostí za rovných 100 minút 6:1, 6:2, 7:6 (3) v stredajšom zápase 2. kola Australian Open. Djokovič čelil druhému tínedžerovi za sebou, na úvod prekonal Halysovho rovesníka Čchung Hje-ona z Kórejskej republiky.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič mal bravúrny pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 42:14, zdolaný skončil na solídnych údajoch 33:34. Obaja nastrieľali 9 es. Srb premenil 5 z 11 brejkbalov, Francúz zužitkoval svoju jedinú takúto šancu. Dostal sa tým na 2:0 v treťom sete, okamžite však inkasoval rebrejk a v koncovke tejto časti už ťahal za kratší koniec. Djokovič zvládol 15 zo 17 zákrokov pri sieti.

Prípadná Djokovičova prehra by bola prvá pre nasadenú jednotku na veľkej štvorke s hráčom mimo Top 100, odkedy Lleyton Hewitt podľahol Chorvátovi Ivovi Karlovičovi, vtedy 203. v hodnotení, v 1. kole Wimbledonu 2003. Halys sa nestal najnižšie postaveným premožiteľom lídra svetového rebríčka ATP na Majors od úspechu Rusa Andreja Oľchovského (v tom čase 193.) proti Američanovi Jimovi Courierovi na Wimbledone 1992.

Dvadsaťosemročný Belehradčan Djokovič bude medzi najlepšími 32 čeliť Talianovi Andreasovi Seppimu, ktorý vlani na južnej pologuli presne v tejto fáze vyradil Švajčiara Rogera Federera. „Nole“ s ním má viac ako povzbudivé skóre 12:0, vlani v 3. kole newyorských US Open triumfoval 6:3, 7:5, 7:5. Djokovič je v 3. kole AO desiaty raz v rade.

Miestny šampión zo sezón 2008, 2011, 2012, 2013 a 2015 Djokovič pricestoval do metropoly Viktórie ako držiteľ titulu z katarskej Dauhy. Do finále sa prebojoval na svojich ostatných 16 turnajoch. Rekord moderného obdobia drží Čech Ivan Lendl (18) pred Švajčiarom Rogerom Federerom (17), s ktorým sa môže stretnúť v semifinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Filip Hološko #Australian Open
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...