Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan: Žiadna tragédia, začiatky sezón mi nikdy nešli

Aj po Australian Open platí, že slovenský tenista Martin Kližan v novom roku stále čaká na víťazstvo v súťažnom zápase.

19.01.2016 16:10
Martin Kližan Foto: ,
Slovenský tenista Martin Kližan.
debata (1)

Po prehrách na prípravných turnajoch v Dauhe a Sydney (tam odstúpil proti Austrálčanovi Thompsonovi za nepriaznivého stavu 2:6, 0:4 pre bolesti ramena) nepostúpil do 2. kola ani na prvom vrchole sezóny v Melbourne. Hoci po bojovnom výkone, ale v konečnom dôsledku v piatich setoch nestačil na nasadeného Španiela (24.) Roberta Bautistu-Aguta 2:6, 3:6, 6:4, 6:2 a 2:6. Potvrdilo sa, že Kližanovi nesedí hra 27-ročného 21. muža renkingu ATP Bautistu-Aguta. V bilancii zo vzájomných duelov klesol 26-ročný Petržalčan na 1:5, prehral štvrtý raz v rade. Stále platí, že jediný obrat z 0:2 na sety predviedol 27. augusta 2014 v 1. kole US Open proti Belgičanovi Stevovi Darcisovi.

„Začiatok stretnutia bol veľmi slabý z mojej strany. Ukázala sa moja ‚nevyhratosť‘. Odohral som predtým len dva zápasy, navyše, menil som raketu a spočiatku som si úderovo príliš neveril. Postupne som sa rozohral a v treťom a štvrtom sete to vyzeralo úplne inak. V piatom sete rozhodlo to, že súper došiel v obrovskej forme z víťazného turnaja a teda sebavedomie bolo na jeho strane a tiež nahraté zápasy. To všetko sa na kurte preukázalo,“ uviedol Martin Kližan, ktorého slová sprostredkoval jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Kližan je dostatočne skúsený na to, aby vedel, že pár prehier na začiatku roka ešte nerobí celú sezónu. Úvod nového súťažného ročníka na južnej pologuli mu nevyšiel, ale dopredu sa pozerá s hlavou hore. „Samozrejme, že tri prvé kolá a nič viac, to je veľmi zlé. Ukázali sa veci, na ktorých musím popracovať. Nerobím však z toho tragédiu. Začiatky sezón mi nikdy nešli, takže nie je to prekvapenie. Treba ‚makať‘ a nie sa stresovať. Sezóna sa len začína,“ uzavrel Martin Kližan po druhej rozlúčke s Australian Open po úvodnom kole. Jeho maximom na úvodnom podujatí „veľkej štvorky“ zostáva 3. kolo z roku 2014.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Australian Open 2016