Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zarastený Federer myslí na Santa Clausa, rozhoduje sa sám

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa kedysi ako tvár výrobcu potrieb na holenie nikdy neobjavoval na verejnosti bez dokonale hladkých líc, počas koncoročného šampionátu ATP World Tour Finals v Londýne prekvapil niekoľkodňovým strniskom.

20.11.2015 17:30
Roger Federer Foto: ,
Tenista Roger Federer.
debata

„Ak má to bude príliš svrbieť, oholím sa. Ak sa to znepáči mojim dievčatám, oholím sa. Ak sa pozriem do zrkadla a nebude sa mi to pozdávať, oholím sa. Možno však budem myslieť na Santa Clausa a zarastenie si ponechám. Ešte neviem. Vianoce sú pred dverami,“ pobavene skonštatoval 34-ročný grandslamový rekordér Federer, citoval ho napríklad web ESPN.

Švajčiar už má v britskej metropole istotu postupu do semifinále tzv. Masters, na ktorých triumfoval v rokoch 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 a 2011. Odmietol symbolický význam svojho porastu v zmysle známej poverčivosti hráčov kolektívnych športov počas play-off. Zároveň vylúčil, že by na vizáž mala vplyv jeho manželka – bojnická rodáčka Mirka Vavrinecová. „Nemá s tým problém. Je to v poriadku, aspoň dúfam. Rozhodnutia sú na mne,“ podotkol Federer a šibalsky smerom k pýtajúcemu sa novinárovi dodal: „Neviem, ako to máte s manželkou, ale ja sa smiem rozhodovať sám.“

Otec dvoch párov dvojičiek Federer zdolal v základnej skupine šampionátu všetkých troch súperov vrátane lídra renkingu Novaka Djokoviča zo Srbska. V sobotňajšom semifinále bude o 21.00 h SEČ čeliť úspešnému z piatkového večerného duelu medzi domácim Andym Murraym a svojím krajanom Stanom Wawrinkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roger Federer #Santa Claus